Ajasime juttu ka meestearst Margus Punabiga õnnetundest ja toidust. Dr. Punab ütleb avameelselt ja otsekoheselt, et toit pole tema jaoks number üks, kuigi üllatustunnet on talle mõned toorainete kooslused pakkunud. Punab räägib ka meeste tervisest ja annab nõu, kuidas kaalu kontrolli alla saada ja avaldab, millist toitu söövad mehed liiga palju ja millist rooga tema ise suu sissegi ei võta. Seda lugu saad lugeda siit.

Heidi Pihol kutsus Oma Maitse kiikama oma uue kodu kööki. Selle sisutamine võttis aega, kuid enda joonistatud visandid aitasid tublisti kaasa. Pisemate detailideni läbi mõeldud köök on mugav ja praktiline.

Küüslauk muudab aromaatseks ka kõige maitsetuma roa. Tuuli Mathisen võlub küüslaugust mitu erinevat suussulavat rooga alates praadidest lõpetades määretega. Samuti katsetab ta Ukraina köögi alustala salo ehk soolapekiga. Kui sa ei taha osta seda poest, siis tee seda ise. Tuuli annab mõned väga head nipid ja jagab ka retsepte, milliseid toite sellest teha.

Oma Maitse salakuulaja külastas pealinna saiakohvikuid. Kus pakutakse parimaid pirukaid? Kus kümnepunktilist kohvi?

Restorani teenindus on looming, kuigi serveerimine käib rangete reeglite järgi. Selle ameti telgitagustest räägib ettekandjana alustanud ja nüüd laevarestorani administraatorina töötav Leila Suhhoparova. Leila on läbi ja lõhki toiduinimene ja see muudab serveerimistöö loomulikuks suhtluseks. Mis on selle töö juures kõige tähtsam, mis keerulisem?

Rita Osa soolab sidruneid ja teeb neist värvilisi roogi. Rita räägib ka, kust on pärit komme sidruneid soolata ja avaldab saladuse, kuidas ja kus neid päikselisi puuvilju kasutada.

Toidu hinnad muudkui kerkivad. Meie pakume sulle raha säästvaid toite, mis on ka tervislikud ja täidavad hästi kõhtu.

Uues rubriigis „Võtted“ räägime nippidest ja tehnikatest, mis viivad su kokkamisoskuse uuele tasemele. Õpi tegema karamelli, prantsuse omletti või lõikama ja praadima kanafileed.

Kuidas mõjutab linnastumine elanike toitumismustreid räägib toitumisterapeut Külli Holsting. Mis on linnades elavate inimeste kõige suurem mure? Mis on linnainimese väljapääs? Üks nendest on kindlasti toitumine.

Hingedekuu paneb looduse pausile. Kuid külmadeni leiab rabast jõhvikaid ja puu otsast pihlakaid. Margit Välja loob imelise menüü sügiste marjade abil - näiteks veisemaksapasteet kadakamarjadega või mandli-martsipanikeeks jõhvikatega.

Veinivaadis küpsenud veine iseloomustab eriline aroom ja maitse. Vaat on justkui veinivalmistamise sümbol. Sommeljee Annamari Nikkel selgitab, kuidas kolis vein sajandeid tagasi savinõust tammevaati üle, milline vein üldse vajab tammevaati ja millised toidud vajavad tammist veini.

Juba Kreeka arst Hippokrates kiitis hapukapsa tervislikkust taevani. Hapukapsast soovitatakse väikese koguses süüa isegi iga päev, et tervis tuleks ja oleks. Rita Osa pani kokku hunnitu retseptikogu, mida hapukapsast valmistada ning annab nõu, millistesse igapäevastesse roogadesse seda lisada ning mida teha kapsavedelikuga.

Sky Plusi hommikuprogrammi saatejuht Maris Järval hakkavad hea toidu peale puusad nõksuma. Saarlase lemmikuks on sügis, paks jope ja soojad saapad. Tema puhul ei saa ka üle ega ümber kalast. Aga millise roata ta hommikul kodust ei välju ning kuidas ta toimetab lapsega köögis?

Uues numbris tuleb juttu ka ühes potis valminud toitudest, jagame toidu-uuudiseid, räägime uutest raamatutest ning lisaks hulganiselt retsepte ja soovitusi.