„Mäletan, et istusin lava ees ja ootasin, millal meie restoranile midagi antakse. Et parima sommeljee tiitel mulle anti, et ma laval käisin, et seal ka midagi rääkisin, seda ma ausalt ei mäleta. Selga aeti kirjadega särk, mille olemasolu avastasin veelgi hiljem, kui veini valati ja õnnitlusi vastu võtsin. Tiitel oli mulle šokk ja ehmatus, kuid samal ajal väga suur tunnustus,“ räägib Robert oma mälestustest.

Kuid sommeljeeks olemist nii kergelt mehest välja ei saa ja nii kutsusimegi Roberti jutule. Tahtsime täpsemalt aru saada, mis teeb teenindusest hea teeninduse, kuidas seda ära tunda ja mida teenindajatelt oodata. Robert selgitab Eesti praegust olukorda, aga ka seda, mida on teinud valdkonnaga koroona-pandeemia ja mida võiks tulevikult oodata. Räägime ka tema isiklikust stiilist sommeljeena.

„Minu stiil pole üliaupaklik, kliiniliselt puhas kõrk teenindusstiil, kus sommeljeel on alati õigus. Olen pigem joviaalne, jutukas ja mänguline. Saan aru, et see ei pruugi paljudesse restoranidesse sobida ja nende kontseptsiooniga kokku minna, kuid see on minu stiil. Mul pole mõtet end ka muuta, pigem töötan kohas, kus seda hinnatakse ja vajatakse,“ selgitab Robert.

Saadet juhtisid Martin Hanson ja Keiu Virro. Stuudios oli külas (eks)sommeljee, Michelini tärniga auhinnatud Robert Põld. Küsimuste ja ettepanekutega kirjutage meile aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegemisi ka Facebookis ja Instagramis.

Kuula järjekordset joogisaate „Vala välja!“ lindistust:

1x
00:00