Seda toitu võid ennast sööma unustadagi. Küüslaugusõprade kartulipüree lööb koorekastmega hästi kampa. ­Ja ära mõnd värsket salatit unusta!

Kooreses kastmes kana poolkoivad küüslauguse kartulipudruga

Gremolata on Itaalia köögis hinnatud maitsesegu küüslaugust, oliiviõlist, petersellist ja sidrunist. Gremolataga saab valmistada maitsvaid ahjukartuleid ja muid köögivilju, samuti maitsestada-marineerida liha või kala grillimiseks või ahjus küpsetamiseks. Siin broileri poolkoivad gremolatamarinaadis.

Gremolata broileri poolkoibadega

Maitsekas tomatihautis, millele lisavad head aroomi ja nüanssi küüslauguküüned ning palsamiäädikakaste.

Kanakoivad tomatihautisega

Argiõhtute kiirelt valmiv kerge panniroog, kus õunasiidri ja salvei aroom ­täiustavad sinepikana ja õun annab krõmpsu hapukust.

Panniroog sinepikana ja õunaga

Jogurt aitab marinaadis nii maitset anda kui ka mõjub tänu piimhappebakteritele liha pehmendajana. Ürte võid enda eelistuste järgi lisada – väga maitsev jääb marinaad ka murulaugu või hoopis punega.

Jogurti-ürdimarinaadis kanakoivad

Bataadi võid asendada ka kartuli või muude köögiviljadega.

Ahjukana bataadiga

Üks lihtsamaid sügistoite, mille ikka ja jälle kodus ahju panna. Tore on ka see, et kõik saavad süüa siit just seda, mida tahavad.

Ahjuvorm kartuli ja kanaga