Kiirelt valmiv tervislikult tasakaalus läätse--
lehtkapsa-porgandisalat on vürtsikalt soojendav.

4-le T, K, V, M

  • 0,5 Gruusia puri-leiba (165 g)

  • 2 küüslauguküünt

  • 100 g fetat + 2 dl 10% Kreeka jogurtit + 1 tl mett

  • 300 g purk aurutatud läätsi

  • 3 porgandit (200 g) + 150 g lehtkapsast + 1 tšilli

  • 4 sl + 2 sl külmpressitud oliiviõli

  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid

  • Himaalaja soola, musta pipart

  1. Kuumuta ahi 200 °C. Lõika leib kangideks ja rösti ahju ülemisel siinil 8 minutiga kuldselt krõbedaks. Samal ajal lõika porgandid kartulikoorimisnoa abil pikkadeks lintideks, rebi lehtkapsas rootsu ümbert suupärasteks tükkideks ja viiluta tšilli.

  2. Libista leib ahjuplaadilt, kata plaat küpsetuspaberiga ja heida sinna köögi-viljad. Nõrista peale 4 supilusikatäit õli, maitsesta vürts-köömnete ja soolaga, sega läbi ja aja ühtlase kihina plaadile laiali. Küpseta ahju keskosas 5 minutit. Samal ajal lõika küüslauguküüned pooleks ja hõõru röstitud leivakange lõikepinnaga.

  3. Võta salat ahjust, lisa läätsed, sega läbi ja pista 5 minutiks tagasi ahju küpsema. Samal ajal valmista dipp: vajuta feta kahvliga peeneks puruks, sega juurde jogurt ja mesi. Keeruta dipi pinnale lusikaga spiraal ja nõrista sinna 2 supilusikatäit oliiviõli. Keeruta peale musta pipart.

  4. Tõsta salat koos ahjuplaadiga lauale ja söö kuumalt koos kastmesse kastetud küüslauguleivakangidega.

Nipp!

Lehtkapsas küpseta ahjus rabedaks ja porgand jäta veidi krõmpsuks.

Maitsetipp!

Kõrvale sobib kuiv valge vein või siider või rohelisest teest kombucha.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena