Vaja läheb:

Põhi:

150 g Digestive küpsiseid

150 g Kreeka pähkleid

75 + 30 g võid

2 sl mett

1 tl kaneeli

1 tl kardemoni

Täidis:

400 g Alma traditsioonilist vanilli kohupiima

100 g Alma hapukoort

4 muna

80 g mett

½ sidrunit

1 sl nisujahu

175 g põldmarju

Katteks:

250 g Alma hapukoort

100 g põldmarju

+ muid meelepäraseid marju

mõned Kreeka pähklid

värsket münti

kaneeli ja kardemoni

Valmistamine:

  1. Sulata 75 g võid ja jäta jahtuma. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm hetkeks külmkappi.

  2. Haki pähklid väiksemateks tükkideks ja vala pannile. Lisa pannile ka või, mesi, kaneel ja kardemon. Kuumuta pähklisegu keskmisel kuumusel u 8-10 minutit kuni tunned juba röstitud pähkli lõhna. Vala röstitud pähklisegu küpsisepõhjale laiali ja aseta vorm uuesti külma.

  3. Sega kohupiima hulka hapukoor ja vedel mesi. Eralda munakollased -valgetest ja tõsta munavalged hetkeks kõrvale. Munakollased vahusta kohupiimasegu hulka ja lisa ka 1/2 sidruni mahl, umbes 2 tl peenelt riivitud sidrunikoort ja lõpuks ka jahu. Vahusta nüüd ka munavalged tugevaks vahuks ja lisa munavalgevaht ettevaatlikult kohupiimasegu hulka.

  4. Jaota põldmarjad koogipõhjale ühtlase kihina laiali. Suuremad marjad soovitan poolitada. Vala kohupiimasegu koogipõhjale laiali. Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni see on tahenenud. Tõsta siis kook ahjust välja ja lase umbes 30 minutit jahtuda, enne kui vormist eemaldad. Kui kook on jahtunud määri sellele peale hapukoor ja kaunista marjade ning muu ilusaga.

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Rohkem maitsvaid retsepte Alma traditsioonilise kohupiimaga leiad siit.