Vastupandamatu õuna-kohupiima purukook kookose ja martsipaniga
Selles rikkalikult kohupiimases õunakoogis lisavad kübeke ekstootikat ja tekstuuri kookoshelbed ning õunte sügisest maitset aitab välja tuua martsipan.

Kui kõik klassikalised variatsioonid kohupiimast ja õuntest on juba proovitud, siis katseta seda toidublogija Britt Paju loodud koogiretsepti, milles kohupiimale sekundeerivad mure kookos ja suussulav martsipan. Kook tuleb eriti mahlane ja kohev tänu sellele, et antud retseptis on kasutatud rikkalik kogus Alma traditsioonilist kohupiima. Parima tulemuse saamiseks kasuta Alma traditsioonilist koorest kohupiima.
Vaja läheb
5 dl jahu
100 g kookoshelbeid
1 dl suhkrut
250 g toasooja Alma võid
0,25 tl soola
Täidise jaoks
2 pakki Alma koorest traditsioonilist kohupiima
3 muna
2 dl Alma hapukoort
1 tl vanillisuhkrut
2 sl suhkrut
150 g martsipani
600 g õunu
poole sidruni mahl ja riivitud koor
Valmistamine
Näpi jahu, või, sool, suhkur ja kookoshelbed purutainaks kokku. Vala kolmveerand sellest küpsetuspaberiga kaetud, u 25x35 cm mõõduga küpsetusplaadile. Klopi munad suhkruga lahti, lisa vanillisuhkur, hapukoor, riivitud sidrunikoor ja kohupiim. Viiluta õunad ja sega sidrunimahlaga. Lao õunad tainale ja pudista üle väikesteks tükkideks lõigatud või rebitud martsipaniga. Kalla peale kohupiimasegu ja kata ülejäänud purutainaga. Küpseta 180-kraadise ahju alumises osas u 45 minutit, kuni kook on kena ja kahvatukuldne. Lase enne sööma asumist täielikult jahtuda. Veelgi parem on kook järgmisel päeval!
Retsepti autor: Britt Paju
Rohkem maitsvaid retsepte Alma traditsioonilise kohupiimaga leiad siit.