Vaja läheb

5 dl jahu

100 g kookoshelbeid

1 dl suhkrut

250 g toasooja Alma võid

0,25 tl soola

Täidise jaoks

2 pakki Alma koorest traditsioonilist kohupiima

3 muna

2 dl Alma hapukoort

1 tl vanillisuhkrut

2 sl suhkrut

150 g martsipani

600 g õunu

poole sidruni mahl ja riivitud koor

Valmistamine

Näpi jahu, või, sool, suhkur ja kookoshelbed purutainaks kokku. Vala kolmveerand sellest küpsetuspaberiga kaetud, u 25x35 cm mõõduga küpsetusplaadile. Klopi munad suhkruga lahti, lisa vanillisuhkur, hapukoor, riivitud sidrunikoor ja kohupiim. Viiluta õunad ja sega sidrunimahlaga. Lao õunad tainale ja pudista üle väikesteks tükkideks lõigatud või rebitud martsipaniga. Kalla peale kohupiimasegu ja kata ülejäänud purutainaga. Küpseta 180-kraadise ahju alumises osas u 45 minutit, kuni kook on kena ja kahvatukuldne. Lase enne sööma asumist täielikult jahtuda. Veelgi parem on kook järgmisel päeval!

Retsepti autor: Britt Paju

Rohkem maitsvaid retsepte Alma traditsioonilise kohupiimaga leiad siit.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid