Valio turundus- ja tootearendusdirektor Nele Jõemaa sõnul on traditsiooniline kohupiim oma maheda maitse tõttu väärt koostisosa eriilmelistesse hommikusöökidesse. „Tänu kõrgele valgusisaldusele hoiab kohupiimast valminud hommikusöök täiskõhutunnet kauem, ühtlasi aitab stabiilsem täiskõhutunne päeva esimeses pooles hoida ära ka emotsioonide ajel ebatervisliku snäkkimise päeva teises pooles. Boonusena soodustab kohupiim seedimist, mis omakorda aitab hoida immuunsüsteemi tippvormis,“ selgitas Jõemaa kohupiima kasulikke omadusi.

Üks õige traditsiooniline kohupiim peab olema mõnusalt sõmer ja mahlaste teradega. Just sellised on ka Alma traditsioonilised kohupiimad, mille valikus on viis erinevat maitset. Kui Alma traditsioonilisest metsmaasika, rosina või vanilli kohupiimast valmivad hommikusöögid maiasmokkadele, siis Alma koorene või lahja traditsiooniline kohupiim on suurepäraseks lõuendiks soolastele hommikueinetele.

Et tervislik hommikueine ei jääks ideenappuse taha, anname sulle viis head mõtet kohupiimaga päeva alustamiseks.

Kohupiimale marja- või pähklimüts pähe

Hommikune pikk uni ja viimase minutini põõnamine ei tähenda, et peaksid tegema allahindlusi hommikueines. Siin on sulle idee valgurikkaks eineks, mis valmib kahe minutiga: kausike Alma metsmaasika, vanilli või rosina traditsioonilist kohupiima ning peale puistatud marju, pähkleid, rosinaid või hakitud puuvilju. Kui eelistad soolast ampsu, siis kasuta Alma koorest või lahjat traditsioonilist kohupiima, haki sisse kurki, tomatit ja sinki ning lisa näpuotsaga soola. Jõukohane ka maailma kõige suurematele unimütsidele!

Pudru totaalne muutumine

Kui puder hommikueineks tundub juba nagu ära käiatud vana plaat, on aeg muutumismänguks. Üleööpuder kohupiimaga toob pudruisu tagasi ka kõige suurematel skeptikutel ning tüdinumatel pudrusõpradel. Pane kaerahelbed, Alma vanilli traditsiooniline kohupiim, veidi piima ning pähkleid, puuvilju või marju kausikesega terveks ööks külmikusse ning järgmisel hommikul ootab sind suussulav ja tervislik puder. Kohupiim muudab antud üleööpudru mõnusalt tummiseks ning annab lisaks kaerahelvestest saadavatele süsivesikutele korraliku koguse valku, mis tähendab, et tegemist on ka tõeliselt toitva ja tasakaalustatud hommikueinega.

Ahjusaiad kohupiimakleidis

Hommikuste võileivakatete troonil juba päris pikka aega mugavalt laiselnud singil ja juustul on aeg koht loovutada Alma traditsioonilisele kohupiimale. Just nii – ahjus tehtud kohupiimasaiad ehk see mõnusalt magus ja hästi lõhnav nostalgiline mälestus lapsepõlvest on tagasi. Selle lihtsa hõrgutise valmistamiseks sega kohupiim natukese hapukoore, muna ja soovi korral suhkruga, kanna segu saiaviiludele ning pista seejärel ahju küpsema. Parima tulemuse saamiseks kasuta kindlasti just seda õiget, suurte teradega Alma traditsioonilist kohupiima. Saiad on kohupiimaselt kohevad ja maitsevad niisamagi, kuid soovi korral võid neile peale panna ka moosi, marju või mett.

Kohupiim smuutisse? Miks mitte!

Kui soovid oma hommikustele smuutidele natuke uut hingamist anda, siis järgmine kord lisa oma lemmiksmuutit valmistades blenderisse ka tubli törts Alma traditsioonilist kohupiima. See teeb smuutid hoobilt sametiseks, valgurikkaks ning toitvaks. Kohupiim on hea alternatiiv ka maapähklivõile, mida sageli samal eesmärgil kasutatakse, kuid mida ei saa kasutada näiteks pähkliallergia all kannatavad smuutisõbrad. Kui eelistad madala kalorsusega smuutisid on Alma lahja traditsiooniline kohupiim sinu parim sõber! See muudab smuuti tummisemaks, kuid hoiab kalorsuse madala. Kohupiima neutraalse ja maheda maitsega sobituvad ideaalselt kõik puuviljad ja marjad.

Uhkelt pontšakad kohupiimakotletid

Nädalavahetusel, mil aega lahedamalt käes, valmista hommikueineks pannkookide pontšakaid väikevendi ehk sõrnikuid. Sõrnikud pakatavad mõnusast teraliselt kohupiimast ning maitsevad ühtmoodi hästi igas vanuses pereliikmetele. Kui kasutad Alma lahjat või koorest traditsioonilist kohupiima, saavad sõrnikud neutraalse maitsega, mis tähendab, et saad neid serveerida klassikaliste soolaste lisanditega – kalamarja, hakitud sibula ja hapukoorega. Kui aga soovid magusaid sõrnikuid, valmista neid Alma vanilli või rosina traditsioonilise kohupiimaga. Magusatele sõrnikutele kuhja lemmikmarju, koduaiamarjadest moosi või naudi kohupiima pehmust ja mõnusat maitset täitsa niisama!

Jaga
Kommentaarid