Vaja läheb

Põhja jaoks:

110 g nisujahu

80 g Alma võid

1 ½ sl tuhksuhkrut

¼ tl soola

1 munakollane

Täidise jaoks:

400 g Alma vanilli traditsioonilist kohupiima

100 ml Alma vahukoort

1 sl tuhksuhkrut

2 muna + 1 munavalge

1 sl nisujahu

250 g paksu magusat õunamoosi

1 tl jahvatatud kaneeli

Katteks:

70 g mandleid

1 sl suhkrut

1 sl võid

1 tl jahvatatud kaneeli

¼ tl jahvatatud musta pipart

150 g paksu magusat õunamoosi

Valmistamine

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa toasoe või ja munakollane. Sega kõik ühtlaseks tainaks.

Suru tainamass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja ja veidi ka äärtesse, aseta vorm 20 minutiks külmkappi.

Täidise valmistamiseks vahusta kohupiima hulka munad, munavalge, suhkur, koor ja jahu. Jaota põhjale laiali õunamoos ja vala seejärel peale kohupiimatäidis. Küpseta 180 kraadises ahjus 40-50 minutit kuni kook on kuldne, kuid keskelt veel veidi võbiseb. Lase koogil pool tundi jahtuda ja eemalda siis vormist. Veel parem, kui lased koogil järgmise päevani külmas seista.

Katte valmistamiseks haki mandlid suure noaga väiksemateks tükkideks ja vala pannile. Lisa pannile ka või, kaneel, suhkur ja pipar. Rösti mandlisegu keskmisel kuumusel 7-8 min ja lase siis mõned minutid jahtuda. Säti mandlisegu ringikujuliselt koogile. Koogi keskele tõsta veidi paksu õunamoosi. Serveeri ja naudi sügist!

Retsepti autor: Koogikontor

Rohkem maitsvaid retsepte Alma traditsioonilise kohupiimaga leiad siit.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid