täiskasvanutele maiustamiseks. Vaarikate särtsakus tasakaalustab aga iiriste magusat maitset. Kasuta selles retseptis kindlasti Alma traditsioonilist koorest kohupiima, mis tagab suussulavalt mahlase ja mõnusalt koheva tulemuse.

Kogusest jätkub 6-8 sööjale.

Vaja läheb

Põhja jaoks:

250 g jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

150 g Alma võid

65 g suhkrut

50 g pehmet iirist + 30 g hiljem peale raputamiseks (valikuline)

Täidise jaoks:

3 muna

3 pakki Alma traditsioonilist koorest kohupiima

85 g suhkrut

125 g vaarikaid

Valmistamine

Haki külmast võist väiksed kuubikud ning mõõda kaussi välja suhkur, jahu ja küpsetuspulber. Sega kuivained omavahel läbi. Nüüd pane sinna peale või ning näpi, kuni oled saanud purutaolise massi. Pane ahi sooja 180 kraadi peale ning kata 25x20 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Klopi omavahel kokku suhkur ja munad, lisa kohupiim ning sega komponendid omavahel läbi. Haki iirised väiksemateks tükkideks.

Vala umbes pool purust küpsetusplaadi põhja ning patsuta kergelt pealt, et puru oleks omavahel veidi tihkemalt koos. Pane põhjale eelnevalt hakitud iirised ning tõsta alguses spaatli või lusikaga peale kohupiim - nii jäävad iirisetükid põhja, mitte ei segune kohupiimaga. Lisa kohupiima peale vaarikad. Kui vaarikad on väga suured, siis tee nad pooleks, nii jagub neid igasse ampsu täpselt parasjagu. Nüüd raputa peale ühtlaselt ülejäänud puru ning pane umbes 25 minutiks ahju küpsema.

Kui oled koogi ahjust välja võtnud ning lasknud sellel veidi jahtuda, võid lisandina tükeldatud pehmeid iiriseid peale raputada.

Ja nüüd on maitsmise aeg!

Retsepti autor: Marjaana Vaher

Rohkem maitsvaid retsepte Alma traditsioonilise kohupiimaga leiad siit.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid