Maxima Eesti jagab oma töötajate hästi õppivatele lastele stipendiumit sellest aga oluliselt pikemat aega, juba 2011. aasta sügisest. Maximalisti nime kandvale stipendiumile saavad kandideerida kõik jaeketi töötajate lapsed, kes õpivad 4.-11. klassis ja kelle viimase õppeperioodi keskmine hinne on 4,6 või rohkem. Stipendiumi suurus on 40 eurot kuus.

Nii on ühel tublil õppuril eduka õppeaasta eest võimalik saada stipendiumit üheksa kuu vältel, kokku 360 eurot aastas. 2011. aastast on Maxima heade õpitulemuste eest premeerinud enam kui 6300 last. Kokku on 11 õppeaasta jooksul stipendiumiteks jagatud enam kui 400 000 eurot. Keskmiselt on igal poolaastal olnud 140-150 stipendiumisaajat.

Stipendiumile saab kandideerida ühe õppeaasta vältel kaks korda – septembris ja jaanuaris. Augusti keskpaigast algaski esimene stipendiumi taotlusvoor 2022.-2023. õppeaastaks, kestab see 30. septembrini. Alanud õppeaastaks on stipendiumitaotluse ära esitanud juba nii nende töötajate lapsed, kes on seda mitu korda saanud kui ka need, kelle jaoks oleks see esmakordne.

Toetab peredega töötajaid ka muul moel

Mitu aastat ehk 2018. aastast alates on Maxima töötajate lastele mõeldud stipendiumi saanud näiteks Kohtla-Järve Ahtme linnaosas tegutseva Maxima XX poe saalitöötaja Svetlana Omelchenko laps, kes läks sellest sügisest 11. klassi ja on juba uueks õppeaastaks taotluse ära esitanud. „Stipendium leevendab minu isiklikke lapsega seotud kulude koormat ning annab lapsele võimaluse saada isiklikuks tarbeks raha,“ põhjendab Omelchenko.

Samas esimest korda esitas sel aastal oma vanima, 8. klassi läinud tütre stipendiumi saajate hulka jaeketi kontoris, Maxima avalike suhete ja turunduse osakonna selles suvest tööle asunud kaubandusturunduse spetsialist Kristina Käit-Kattel, kes usub, et sellega kasvab ka lapse motivatsioon hoida edaspidigi oma hinnete tase kõrgel. Ühtlasi märkis kolme lapse ema, et ta ei tea ühtegi teist tööandjat, kes niiviisi oma töötajate lapsi heade õpitulemuste eest premeeriks.

„Kuna Maxima jaoks on iga töötaja ja tema heaolu oluline, siis loomulikult toetame igal võimalikul viisil ka neid, kel on kodus pered, et vanematel oleks lihtsam motiveerida oma lapsi,“ märgib Maxima Eesti personalijuht Lea Kimber. Tema sõnul on Maxima 3700 töötajal kokku ligi 1500 last, kellest umbes 1000 käib juba koolis.

„Lapsed pingutavad aastaringselt, et stipendiumit saada – viimase viie aasta jooksul oleme töötajate lastele ühe õppeaasta jooksul jaganud juba keskmiselt 40 000-45 000 eurot stipendiumiteks,“ sõnab Kimber. Huvi Maximalisti stipendiumprogrammi vastu on aasta-aastalt kasvanud, saavutades populaarsuse tipu 2018.-2019. õppeaastal ja püsinud pärast seda stabiilselt kõrgel tasemel.

Kuigi ettevõte ise on ka stipendiumiprogrammi üle väga uhke, pole see siiski ainus hüve, mida Maxima oma peredega töötajatele võimaldab. „Samuti rõõmustavad lastega töötajad esimesse klassi mineku puhul ja jõulude ajal, kui nad saavad Maximast haridusteele kaasa koolipaki ning jõuludeks kuuse alla kingituse,“ ütleb personalijuht.

Näiteks sel aastal läks 1. klassi 69 last, kelle ema või isa töötab mõnes Maxima kaupluses, kontoris, tootmistsehhis või logistikakeskuses ja kes said sellise kingituse koolimineku puhul. Tavaliselt koosneb see koolialguse puhul vajaminevatest vahenditest. Lisaks sellele kutsutakse esimesse klassi minejaid alati koos vanematega ka Maxima kontorisse kingitust vastu võtma ning vanema töökohaga tutvuma.

Motiveerib nii töötajad kui nende lapsi

Maximas üle seitsme aasta töötanud müügiosakonna hinnaspetsialisti ja kahe lapse ema Maria Lisejenko sõnul on selliseid meelespidamised väga hea initsiatiiv, motiveerides üheaegselt nii töötajaid kui nende lapsi. Tal endal on lapsed viie- ja 12-aastased. Samal seisukohal on ka jaeketi pearaamatupidaja Jelena Kolchina, kelle peres kasvab samuti kaks last. Tema sõnul on nii Maximalisti stipendium ja kingitused suurepärane lisa pere eelarvele.

Maxima Eesti personalijuhi Lea Kimberi sõnul võimaldatakse lastega töötajatele ka paindlikkust tööajas, et nad saaksid osaleda erinevatel lastega seotud üritustel – olgu selleks siis kas 1. september, jõulunäidend või kevadkontsert. „Ka muudel elujuhtumitel ei unusta me oma inimesi – vajadusel toetame vabade päevadega ning elus ette tulevate erijuhtude puhul ka rahaliselt,“ rõhutab ta.

Kõrvuti laste haridusega väärtustab ettevõte kõrgelt ka töötajate endi täiendharidust. „Ootame Maximaga liituma kõiki, kes ihkavad laiendada oma teadmisi, on valmis võtma vastutust ning seeläbi andma oma panuse Eesti ühe suurima tööandja edusse. Oleme eestimaalaste jaoks olemas kõikjal Eestis ja seda, mida me teeme, näevad iganädalaselt sajad tuhanded inimesed,“ kutsub Kimber.

Kandideeri kohe!

Maxima vabade töökohtadega saad tutvuda siin. Kui sinagi tahaksid selles kõiges kaasa lüüa, siis pane oma elulookirjeldus kohe teele cv@maxima.ee või helista telefonil 5556 6287.

Jaga
Kommentaarid