Õlle serveerimine ei tähenda vaid pudeli avamist ja selle sõbrale ulatamist – hele ja tume õlu nõuavad erinevaid serveerimistemperatuure, valamistehnikaid ja isegi klaase. Ning selleks, et hoiaksid oma seltskonnas endiselt õllespetsialisti tiitlit, tasub uued õllekokteilid ka läbi katsetada. Elu on täis maitseid!

Otse pudelist või klaasist?

Õllesõbra esimene kuldreegel – serveering vahumütsiga on tähtis! Õlut tuleks serveerida alati naturaalsest materjalist anumast, ideaalis on see klaas, aga sobib ka puit või keraamika.

Heledat õlut serveeritakse tavaliselt kõrgetest kitsastest klaasidest või õllekannudest, tumedat õlut soovitatakse serveerida laia alusega ülevalt kitsenevast klaasist.

Et õlle maitse paremini esile tuleks, siis võiks kindlasti serveerida seda külmast klaasist.

Kuidas valada?

Heledat õlut kalla rahulikult, hoides klaasi 45-kraadise nurga all ja suunates õllejoa klaasi sisekülje keskmisele osale. Kui pool klaasi on täitunud, keera see otseks ja jätka kallamist, kuni vahumütsike ulatub klaasi servani. Tumedat õlut võib valada otse klaasi põhja, liigse vahu tekkimisel hoia klaasi väikese nurga all.

Millisel temperatuuril?

Ideaalne temperatuur on 10–15 kraadi. Hele õlu võiks olla jahedam, tumedam õlu pisut soojem. Aga ära jahutamisega üle pinguta – liiga külm õlu kaotab suure osa oma maitsest.

Õllepudeleid ära aseta pikali, vaid hoia neid alati püstiasendis. Nii ei puutu jook korgiga kokku.

Kuidas juua?

Õlut joo väikeste lonksude kaupa. Et mõnu jätkuks kauemaks, ära klaasi kiirelt tühjaks joo.

Kui serveerimine on nüüd selge, siis järgmine õlleeksperdi tase on uute õllekokteilide tegemine.

Selleks et kõiki neid retsepte taskukohaste hindadega katseta, on mõistlik külastada 12.–15. augustil Maxima kauplusi, kus toimuvad Õllepäevad, mille raames on megasuured sooduspakkumised kogu õllevalikule.

Hele õlu + limonaad

Meie tunneme seda Radleri nime all, kuid nüüd tasuks üks jahutav suvekokteil ise kokku valada.

Mahedamaks maitseks soovitame kokku panna heleda nisuõlle ja maheda Valge Klaari. Siis ei jää tulemus nii magus. Kui eelistad pigem magusamaid jooke, siis proovi kokteili valmistada Limpa limonaadiga. Koguseid on lihtne arvestada – mõlemat vala pooleks. Kindlasti ära unusta lisada jääd, mis maitsed esile toob ja mõnusa suvevärskuse annab.

Maxima riiulitelt leiab hetkel soodushinnaga ka teisi limonaade, millega võid retsepte ise täiendada ja enda jaoks köitvamaks teha.

Hele õlu + tomatimahl

Kes siis ei teaks kuulsat Bloody Mary kokteili? Nüüd tasuks proovida selle kokteili valmistamist hoopis õllega. Tulemus on sama nauditav. Selleks et kokteilis oleks piisavalt vürtsi, vaheta pipar Tabasco kastme vastu välja. Noot on kohe teine!

Serveeri sellerivarre ja muheda naeratusega.

Alkoholivaba õlu ja õunamahl

Kindlasti ei tohi seltskonnas ära unustada neid, kes alkoholi ei tarbi.

Õunamahl ja hele nisuõlu on ideaalne kooslus – mahe, värske ja jahutav. Koostisained vala kokku 1 : 1, kindlasti lisa jääd ja serveeri õunaviiluga.

Tulemus on ideaalne. Mõnusat nautimist!

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Soovid osa saada ka kõikidest Maxima eripakkumistest? Parima ülevaate kõigist hea hinnaga kohalikest toodetest leiad igal nädalal ilmuvast Maxima kliendilehest. Maxima kauplused asuvad üle Eesti.

Lisaks odavatele Maxima hindadele ja eripakkumistele aitavad sinu toidukorvi soodsana hoida ka Maxima mobiiliäpp ning Maxima kliendikaart ehk AITÄH-kaart. Äpi kohta lähemalt lugeda ja seda alla laadida saad SIIT.

AITÄH-kaardi kohta leiad infot SIIT.

Jaga
Kommentaarid