Valio turundus- ja tootearendusdirektor Nele Jõemaa sõnul on olnud keskkonnasõbralikud uuendused Valio Eesti tegevustes juba pikemat aega igapäevane teema. „Tajume selgelt, et Eesti inimene soovib muutuseid keskkonnasäästlikemate alternatiivide suunas. Samas näitab praktiline kogemus, et kõik tarbijad ei ole selleks tegelikult täna valmis,“ sõnab Jõemaa.

Ta selgitab, et paljude suuremate piimatoodete näol – nagu ka 350g jogurtite puhul – on reeglina tegu kogusega, mida inimene ei pruugi ühe korraga ära süüa. Et seda aga külmikus järgmiseks toidukorraks säilitada või kaasa võtta, on kaaned paljudele tarbijatele täna veel siiski olulised. „Katsetasime eelmisel aastal koostöös tarbijatega kompromissi, mille käigus pakkusime plastikust lisakaaneta jogurtite ostjatele kaasa silikoonist korduvkasutatavaid kaasi. See algatus võeti väga hästi vastu ning plaanime paralleelselt plastiku vähendamisega jätkata korduvkasutatavate kaante pakkumist ka sel aastal. Nii saavadki Pärnu inimesed perioodil 8.-21.08 nii Maksimarketist kui ka Port Arturi ja Tammiste Konsumist Alma jogurti ostuga silikoonkaane kaasa võtta. 06.09-19.09 jagatakse topsikaasi Tartus Eedeni Maksimarketis, Kvartali Maksimarketis ja Lõunakeskuse Maksimarketis,“ sõnas Jõemaa.

Jõemaa sõnul aitab korduvkasutatav silikoonkaas pikendada juba avatud toote säilivusaega, vähendades sellega oluliselt toiduraiskamist. Lisaks aitab see juba avatud tooteid lekkevabalt endaga kõikjale kaasa võtta.

Alates selle aasta jaanuarist on poelettidel pea kõik suures topsis Alma ja Gefiluse jogurtid ilma lisakaaneta.

Alma jagab korduvkasutatavaid silikoonist kaasi!

Plastikkaane asendamiseks mõeldud korduvkasutatav silikoonist kaas on võimalik koos Alma jogurti ostuga kaasa saada perioodil 08.-21.08 Pärnu Maksimarketis, Port Artur Konsumis ja Tammiste Konsumis.

06.09-19.09 jagatakse topsikaasi Tartus Eedeni Maksimarketis, Kvartali Maksimarketis ja Lõunakeskuse Maksimarketis.

Kindlasti tasub hoida silm peal Valio sotsiaalmeediakanalitel, kus jagatakse detailsemat infot kaante jagamise osas.

Jaga
Kommentaarid