Kuigi kõlava nimega, valmib see roog kiiresti ja lihtsalt. Spagettideks saab suvikõrvitsad vormida spiraallõikuriga. Kui seda imevigurit köögikapis ei leidu, ajab asja ära ka hea terav nuga koostöös juustunoaga.

Suvikõrvitsaspagetid avokaadokastmes

Kõik, kel peenral suvikõrvitsad kasvamas, teavad, et õisi on kahesuguseid. On emasõied, millele ilmub külge väike suvikõrvitsabeebi, ja on isasõied, mis uhkelt pika varre otsas edvistavad ja beebindusest midagi teada ei taha. Sellised isased õied võiks julgelt toiduks ära tarvitada. Samamoodi sobivad süüa beebi-suvikõrvitsad, millel veel õis otsas.

Peekoni ja seentega täidetud suvikõrvitsaõied

Kui ilm on hukas, siis ahjus küpsenud suvikõrvitsad päästavad olukorra. Need sobivad ka lihakõrvaseks või eelroaks suurepäraselt, kui grill pole õigeid tuure veel sisse võtnud, aga perel kõht tühi ja liha ei jõua ära oodata.

Kirsstomatite ja juustuga täidetud suvikõrvitsad

Aedviljadest pungil mahlane pirukas viib keele alla ja maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Täisteraspelta on mõnusalt pähklimekine ning sisaldab palju rohkem looduslikke mineraalaineid, vitamiine ja kiudaineid kui rafineeritud jahu. Ära unusta piruka kõrvale süüa värsket salatit.

Suvikõrvitsapirukas

Suvikõrvitsa-juustuvorm on Tom Valsbergi lemmikahjuroog. Juust ja nisu, mis on lasanjes koos, ei sobi kõhule ja tekitavad paljudel suure raskustunde. Pärast sööki ei peaks me tundma end uimaselt, vaid vastupidi.

Suvikõrvitsalasanje

Tänu koore sees peituvatele antioksüdantidele tuleks kabatšokki kasutada koos koorega. Vili sisaldab palju kaaliumi, A- ja C-vitamiini, foolhapet ning kiudaineid. Maitsvat jooki limpsides hoiad söögiisu eemal ja keha niisutatuna. Vedelik kehas parandab ja noorendab oluliselt nahka, sinu kõige suuremat organit.

Smuuti suvikõrvitsaga

Toekana tunduvad vormiroad ei ole tegelikult üldse nii patused – eriti kui neid nautida üheskoos pere või sõpradega või näiteks paari päeva eineteks jagada.

Suvikõrvitsa-parmesanivorm

Imehea vorm valmib lihtsalt: lao suvikõrvitsaviilud ja kala kihiti, justnagu teeksid lasanjet. Võid kasutada üht värvi suvikõrvitsat, aga eriti laheda tulemuse saab kollase ja rohelise kõrvitsaga.

Suvikõrvitsavorm lõhefileega

Püreesuppi on lihtne valmistada, ühtlasi on see toiduna kerge ja tervislik. Erksalt roheline supp sobib hästi mõnele argipäevaõhtule värvi andma.

Suvikõrvitsa-püreesupp kookospiimaga

Tummises ja niiskes šokolaadikoogis on paras ports suvikõrvitsat. Maitses ei ole seda üldse tunda, nii et skeptilisematele sööjatele ei ole tarvis selle mahlaka vilja olemasolu koogis mainidagi. Paar soovitust: vali mitte väga intensiivse maitsega oliiviõli ja kui soovid küpsetada gluteenivaba kooki, kasuta toortatrajahu.

Šokolaadikook suvikõrvitsaga