Erinevalt eelisest aastast saab seekord süüa lausa kaks päeva. „Eelmine kord oli festival ainult üks päev, aga me kuulsime pärast osalejatelt, et sellest ajast jäi väheks ja paljud ei jõudnud ühe päevaga kõike läbi käia ja ära proovida. Otsustasime teha selle kahepäevaseks,“ selgitab pressiesindaja Reno Hekkonens.

Süüa valmistavad üle seitsmekümne tegija, kes pakuvad maitsta viimaseid trende tänavatoidus – burgeritest ja poke-bowl`idest itaalia jäätiseni. Sama kirju on ka tegijate taust, söögimeistreid on see aasta nii Ukrainast, Hiinast, Valgevenest kui mujaltki. „Ukrainlasi on lausa kaks erinevat tiimi ja teevad õigeid ukraina toite. Näiteks on üks toit rulka, see meenutab seakooti, aga pole seda. Lihatoit see ikka on,“ räägin Hekkonens. Esindatud on ka Valgevene söögitegijad. „Eestis on palju valgevenelasi, kes ei saa koju tagasi minna. Neist mõned teevad festivalil ka süüa,“ selgitab Hekkonens. Huvitavaid Hiina kohalikke toite teevad ka Hiinast pärit kokad.

Kellel on huvi tänavatoidu valmistamise vastu, saavad osaleda töötubades. „Töötoad on hästi popid. Seal õpetatakse tegema burgerit, pitsat ja palju muud,“ ütleb Hekkonens. Juuli lõpus on toidufestival ka Haapsalus ja augusti keskel oodatakse magusasõpru jäätisefestivalile lauluväljakul.

Toidufestivali töötuba