Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 50 g Pärm
  • 5 dl Piim
  • 1,5 dl Taimeõli
  • 1 tl Sool & suhkur
  • 1 kg Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 100 g Või
  • 2 tk Sibul
  • 3 tk Muna

Sibula-muna pirukas

Mõnus ja lihtsate vahenditega valmiv pirukas sobib hästi lauale nii argipäeval kui ka veidike pidulikumal puhul.
  • 50 g Pärm
  • 5 dl Piim
  • 1,5 dl Taimeõli
  • 1 tl Sool & suhkur
  • 1 kg Veski Mati Eriti hea nisujahu
  • 100 g Või
  • 2 tk Sibul
  • 3 tk Muna

Veski Mati pärmist ning Eriti heast nisujahust valmista pärmitaigen.
Lase sel kerkida.

Samal ajal haki sibul, keeda ja lõigu muna. Sibul prae pannil.

Kerkinud tainas rulli laiali ning laota sellele sibul ja muna. Maitsesta.

Vormi pirkuas ning pintselda see lahtiklopitud munaga.

Küpseta ahjus 200-kraadi juures 25 minutit.

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee