Veski Mati 100 aastat Eestit

Sada aastat omariiklust on pikk aeg. Selle jooksul on muutunud nii valitsused kui ka riigikorrad. Kuid kindel on see, et eestlastele on ikka olnud omane soov hea toidu järgi. Olgu siis aeg või ajastu milline tahes. Veski Mati annab 100 päeva jooksul sulle igal päeval ühe retsepti, mis omane Eesti Vabariigile. Vaata, proovi ja saa teadma, milline on olnud meie köök läbi aegade. Läbi selle saad ehk aru, kuskohast me tuleme ja kuhu läheme!
Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

  • 100 g Veski Mati risottoriis
  • 5 tk Basiilikulehed
  • 1 tk Keedetud peet
  • 1 tk Küüslauguküüs
  • 50 g Või
  • Spinatilehti, peotäis
  • 1 dl Valge vein
  • 0,5 l Köögiviljapuljong
  • 100 g Parmesani juust
  • 100 g Kitsejuust

Peedirisotto kitsejuustuga

Tervislik ning mõnus toit, mis viib keele alla.
  • 100 g Veski Mati risottoriis
  • 5 tk Basiilikulehed
  • 1 tk Keedetud peet
  • 1 tk Küüslauguküüs
  • 50 g Või
  • Spinatilehti, peotäis
  • 1 dl Valge vein
  • 0,5 l Köögiviljapuljong
  • 100 g Parmesani juust
  • 100 g Kitsejuust

Lõika keedetud peedi peale rist ning pista sinna basiilikulehed, purustatud küüslauk ning kalla see üle oliiviõliga. Maitsesta soolaga ning mässi küpsetuspaberisse ning pane 15 minutiks ahju 200-kraadi juurde küpsema.

Valmista ette riis: sulatatud võile lisa potis spinat ning sellele omakorda risottoriis ning valge vein ja köögiviljapuljong. Hauta.

Ahjust tulnud peet haki tükkideks ning lisa riisile koos parmesani juustuga. Sega korralikult läbi ning lase haududa. Serveeri kitsejuustuga.

Veski Mati - Kvaliteedi saladus igas köögis

Vaata veel retsepte ja tooteid aadressilt www.veskimati.ee