Olgugi, et tegemist on kaladest tuleva ainega ei jäta see õllele mitte mingit maitset, samas on kalapõite kasutamise tõttu Guinness siiani olnud taimetoitlastele kättesaamatu, vahendas Eater.com.

Õlleekspertide hinnangul ei muuda täielikult mitteloomsete filtreerimisvahendite kasutamine Guinnessi maitses mitte midagi. Samuti ei arva eksperdid, et Guinnessi otsust mõjutas väga majanduslik soov teenida uutelt taimetoitlastel klientidelt. Pigem ajab firm taga meediatähelepanu, kuna uute filtreerimistehnoloogiate kasutusele võtmine oli planeeritud ammu kui tehaste arendus.

Õlletootmisvahendid on viimastel aegadel arenenud väga palju ning varasemad, võiks ka öelda arhailisemad vahendid, õllede puhastamisel on kasutusest langemas. Lisaks tehnoloogilisele filtreerimisele kasutataks kalaliimi asemel sama efekti saavutamiseks sammalt, täpsemalt Irish moss'i.

Nüüd kui Guinnessi isu on peale aetud, vaata, kuidas õhtune õlu õigesti välja valada: