Kuidas tekkis üldse idee teha Viljandisse kohvik?

Olen ise viljandlane ja tundsin kvaliteetsest söögikohast kaua aega puudust. Hindan Viljandit elukohana kõrgelt ja olin valmis investeerima Viljandi toidukultuuri arendamisse. Kuna muusika ja kunst on minu jaoks oluline osa elust, siis oli üheks ahvatluseks ka elav muusika, mille tulemuseks on juba mitu aastat meie restos toimuv igateisipäevane Jazziklubi ja reedene Tudengiduo.

Mis on aga selle kohviku edu taga?

See on suurepärane koht, kuhu tuleks sõita nii lähedalt kui kaugelt mekkima. Igasuguse edu taga on eelkõige proffessionaalsus ja pühendumine. Mõlemad omadused on meie peakokal olemas. Toetav meeskond on väga pühendunud ning samuti teel proffessionaalsuse poole. Lisaks on vaja veel alati teha mõned sammud rohkem, kui klient oodata oskaks. Meie toidud pakuvad alati positiivseid elamusi ja meie puhul on külalistele suureks üllatuseks, et nii väikses linnas, nagu Viljandi niivõrd head teenindust saab ja nii kõrgel tasemel toitu osatakse teha.

Mida pakub Fellin Tallinnas TMW ajal?

Kuna kevadannid end veel kätte ei anna aga kevadeigatsus on suur, siis on meie peakokk valmistanud kevadehõngulise ja kerge menüü. Nii veganid kui liha/kala armastajad saavad oma naudingud kätte.

Kui kaua tulli sind moosida, et Fellin tuua Tallinna selleks nädalaks?

Kuna pean Helen Sildnat oma sõbraks ja eeskujuks, siis temaga koostööks mind polnudki vaja moosida. Peakoka ja muu meeskonnaga oli vaja veidi veenmistööd teha, et suure töö taha näha ka lõbu ja kasumlikkust.

Kas Viljandis saab ikka head kooki ja kohvi või lukustasite uksed nädalaks?

Viljandi Fellin on samuti TMW ajal avatud. Kohvi ja kooki saab kindlasti, kuna meie koogimeister Kristi meiega Tallinna ei tule. Menüü jääb samuti samaks, kuid kuna peakokk on kogu nädala TMW köögis, on Viljandi köögis peakoka rollis meie tublid vahetuse vanemad. Kogu tiimile on see suur eneseületus peaaegu 14 päeva järjest tööl olla.

Mis saab olema Tallinnas Fellini hitttoode - söök, jook jne.?

Kõigil meie menüü toitudel on hitimaterjal olemas, ei oska ette ennustada. Kuna mina pole saanud kolmapäevase jaapani eriõhtusöögi jaoks valmistatud Yuzu- desserti, arvan, et minu jaoks saab elamus olema just see.

* * *

TMW "Maitsed": Fellin pop-up menüü

“Linnupesa”
röstkartulikreem, porru, forellimari, petersell

Lihaveise tar-tar
tomatimoos, tatra krõps, worchester, krõbe sibul

“Röstitud rooma”
avokaado remulaad, maapirn, õun

Valge kala
vürtsikas kaste, juurseller, porru hein

Punane liha
maapirnikreem, punapeedikaste, roheline kapsas

Kruubibrülee
münt, metsamari

Yuzu ja till
yuzu sorbee, tilli besee, tilli õli, pomelo