1. Maksatsirroos

Kohviga ei saa maksatsirroosi ravida ega alkoholi mõju maksale leevendada, kuid sellel võib maksale ja tsirroosile siiski positiivne mõju olla.

Uudisteagentuur CNN väidab, et juues kaks lisatassi kohvi päevas, võib maksatsirroosi haigestumise riski väheneda 44 protsendi võrra.

Niisiis, kui muretsed oma maksa pärast, vaheta alkohol kohvi vastu!

2. II tüüpi diabeet

Suhkruhaigus on tõsine tervisehäire ning selle puhul tuleb alati arsti poole pöörduda. Kuid ka kohvist võib II tüüpi diabeedi puhul veidi abi olla.

Portaal WebMD teatab, et mitmed uuringud on tuvastanud, et kohvijoojatel – eriti neil, kes joovad palju kohvi – on madalam risk diabeeti haigestuda kui teistel inimestel.

Mõnede arvates on kofeiin see peamine aine, mis diabeediga võidelda aitab, kuid tegelikult näitavad uuringud, et nii see pole – positiivse efekti annab kohv üldiselt.

3. Südamehaigused

Kohv mõju südamehaigustele alles uuritakse ning seepärast peaksid kõik südamehaiged alati oma arsti nõuandeid kuulama, kui asi kohvijoomist puudutab. Kuid kohv võib südametervisele hästi mõjuda, aidates surmavaid südamehaigusi eemal hoida.

Ajakirjas Tech Times avaldatud artikkel väidab, et igapäevane kohvijoomine on seotud südamehaigustesse suremise riski vähenemisega. Uuringu tulemusi kommenteerides kirjutasid teadlased, et regulaarne kohvijoomine ja südamehaigustesse suremise risk on omavahel ümberpöördult seotud.

Seega, kui süda sulle muret teeb, võib kohvist mõningast ai loota.

4. Vähk

Sellealased uuringud küll alles käivad, kuid mitmed neist on juba näidanud, et kohv sisaldab palju antioksüdante, millest vähi vast võitlemisel abi võib olla.

Ameerika Vähiuuringute Instituut annab teada, et uuringute andmetel aitavad teatud toiduained, näiteks kohv, vähiga võidelda. Loomulikult ei tohiks kohvi vähiravimina tarvitada, kuid need, kes kohvi joovad, võivad sellega kõrvalnähuna saada kaitse teatud vähitüüpide vastu.

5. Parkinsonism ja Alzheimeri tõbi

Kohv stimuleerib normaalset ajutegevust, kuid sellest võib olla abi ka Alzheimeri tõve ennetamisel ja Parkinsoni tõve sümptomitega võitlemisel.

Uudisteagentuur CBS News, väidab, et hiljutised uuringud näitavad, et iga päev kolme tassi kohvi joomine võib aidata Alzheimeri tõve mäluhäiretega vanemaealistest inimestest eemal hoida ja leevendada Parkinsoni tõve sümptome.

Teadlikkus sellest, mida sa toiduga oma kehasse manustad, on tervise seisukohalt ülioluline. Kuna kohvijoomisega käib kaasas nii palju kasulikke asju, siis mõtle – võib-olla on aeg kohvi jooma hakata, kui sa seda veel ei tee. Eelnevalt võiksid siiski arstiga konsulteerida, kas ja kuidas kohv sinu tervisele positiivselt mõjub.

Allikas: littlethings.com