Viis kõige veidramat toidupoolist Jaapanist
Jaapanlased söövad kõike ja sedagi "ninast sabani" nii, et midagi raiksu ei lähe. Gurmeeks ja delikatessiks peetakse aga kõige veidramaid maitseid kogu maailma toidukaardi variatsioonist. Siin on viis Jaapani kõige veidramat toitu, vahendab veebileht Wasabi.
1. Kauss "Tantsivat kalmaari"
Jaapani üks kõige veidramaid toite - elusalt serveeritud kalmaar, mis liigutab veel söömise ajal. Vaata ka videot sellest imelisest roast, mida pakutakse enamasti vaid Hakodate's, Hokkaido's.
2. Toores hobuseliha
Jaapanis kutsutakse seda rooga "basashi" ning tegemist on väga populaarse toiduga. Üldiselt serveeritakse hobuseliha sashimina ehk lihalõikudena, vahel ka nigiritena ehk lihalõikudena riisiklotsil.
3. Natto
Tegemist on ühe populaarsema roaga Jaapanis. Natto on fermenteerunud sojaoad, mida süüakse tavaliselt sojakastmega. Tegemist on aroomibuketiga, mis paneb kahtlema toidu värskuses, kuid maitse on neil ubadel fantastiliselt pehme ja siidjas.
4. Inago no Tsukudani
Tegemist on keedetud ja magusas sojakastmes hautatud ritsikatega. Snäkk, mis Jaapanis lauale pikaks seisma ei jää.
5. Shirako
Tegemist on kalaniisaga. Jaapani keelest tõlgituna tähendab shariko "valgeid lapsi". Tegemist on võiselt kreemja delikatessiga.