Kitsejuustu maitse on tunda, kuid see on meeldivalt lendlev ning mitte kuidagi pealetükkiv - hoopis põnevaks muudavad selle kreemise jäätise lisatud astelpaju või mustsõstar. Nagu ka noored jäätisevabrikandid ise ütlevad, tahavad nad oma jäätistega pakkuda sööjale vaid Eestimaiseid puhtaid maitseid.

Jäätist tootva õpilasfirma asutasid eelmisel aastal õpilasfirmade võistluseks Tallinna 21. Kooli õpilased Benedikte Petrutis ja Katarina Kaleininkas ning Henri Petrutis Saku Gümnaasiumist. Tänaseks on õde-vend Petrutis jäänud jäätist kahekesi tootma ning abikäe on ulatanud noorte toidutöösturite ema. Jäätise valmistamisest on saanud pereettevõtlus. Sarnaselt nendega samal aastal võistlustel osalenud šokolaadist "lusikaid" valmistava ettevõttega Spoony, on ka Jätsu tänaseks registreeritud osaühinguks ning toimetab reaalmaailmas.

"Kitsepiima kasutamise põhjus meie jäätistes on väga argine: meil on kodus kitsed ning kitsepiima seetõttu üsna hästi igapäevaselt käes. Mõtlesime katsetada ka jäätist sellest piimast valmistada, tundub, et tuli välja," selgitab Benedikte Petrutis.

Tallinna Toidumessil oma boksiga väljas olnud noored ettevõtjad ütlesid, et hetkel on nende jäätiseid saada mõnes kohvikus ning laatadel, kuid aktiivselt otsitakse uusi müügikohti. "Tallinna Kaubamaja näitas messil üles huvi meie jäätiseid müüa," lisas Petrutis.

Hetkel on Jätsu jäätisevalikus vanilli-, õuna-, aroonia-õuna-, mustsõstra-, astelpaju- ja jõhvika maitseline kitsepiimajäätised. Varasemalt valmistati oma toodangut Premiaga koostöös nende tehases, kuid viimased kuud sama masinaga oma kodus Sakus.