"Olen rääkinud paljude kokkadega ning üks tunne, mis mulle on selgelt jäänud kajama on see, et tippköökides teenivad kokad kõige vähem, neid ekspluateeritakse pakkudes võimalust oma kunstilist poolt väljendada. Palgad tõusevad, kui minna väiksemasse toidukohta ja odavamasse piirkonda," selgitab Mintz.

Toidukriitik lisab, et kuigi päevased teenistused jäävad kokkadel vahemikku 110 kuni 150 eurot, siis tuleb arvestada, et kokkade tööpäevad on vahel 12 kuni 14 tunni pikkused ning vaid vähesed võtavad selle ajal puhkepause või söövad istudes lõunat.

Teine suur probleem madalate või olematute palkadega tuleneb sellest, et paljud köökides töötavad kokad teevad seal tasuta tööd, kuna nad on võetud köökidesse askeldama praktikale. Praktikad on vahel vaid mõni päev pikad, kuid võivad kesta ka mitu kuud.

"Kui intervjueerisin maailma ühe kuulsaima ja parima restorani El Bulli peakokka Ferran Adriat, siis tema mainis, et 2/3 tema köögis toimetavatest inimestest on seal tööl kui praktikandid ja tasu oma töö eest ei saa," mainib Mintz.

Kolmas vaatenurk kokkade madalatele palkadele ilmneb restoranide hinnapoliitikas: inimesed soovivad madalaid hindu ning restoranid on neid hindu ka pakkumas. Vahe ehk kulu või teenimata tulu tuleb kellegi arvelt võtta, kahjuks maksavad selle kinni kokad ehk inimesed, kes meie kõigi toitu valmistavad," mainib toidukriitik.