Rääkides aga toiteväärtusest, siis annab 100g putukaid sama palju proteiini, kui 100g veiseliha. Samal ajal on putukad 2,5 korda vähema kalorsusega, kui veiseliha. Lisaks on huvitav teada, et kui veisest on söömiskõlbulik vaid 40%, siis tavalisest rohutirtsust saab ära süüa koguni 2 korda enam ehk 80%.

Tavapäraselt hoiame me vakladest ja ritsikatest pigem eemale, kuid Tais asutatud firma pakub müügiks näiteks ritsikajahu, soolasipelgaid ja šokolaadiga kaetud skorpione.

Lisaks on huvitav teada, et kui veisest on söömiskõlbulik vaid 40%, siis tavalisest rohutirtsust saab ära süüa koguni 2 korda enam ehk 80%.
ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni andmetel kasutavad 80% maailma riikidest oma toidus erinevaid putukaid, süües ligikaudu tuhandet erinevat liiki. Toiduks putukaid tarvitavate inimeste arv kasvab igal aasta, selle taustal ka huvitavad pakkumised.

Nimelt on võimalik 2004. aastal Tais Udon Thanis asutatud firma Thailand Unique kaudu interneti kaudu tellida omale toiduks mitmesuguseid putukaid ning nendest valmistatud tooteid. Abielupaari Graeme Lee Rose ja Warunee Rose poolt rajatud väike tehas pakub Aasia suurimat valikut söödavatest putukatest. Väikese tehase seinte vahelt tuleb väga eriilmelisi tooteid: näiteks pakutakse kuivatatud ja soolatud snäkke sipelgatest, saagopalmi ritsika vakladest ja rohutirtsudest.

Aafrikas on niisama tooreste, kuivatatud, praetud või fritüüritud putukate söömisest mindud aga palju kaugemale. Nimelt korjavad inimesed kokku suures koguses sääski, purustavad nad ühtlaseks, süsimustaks, massiks ning praevad õlis burgeriteks.

Vaata, kuidas Aafrikas sääski püütakse ja neid burgeriteks küpsetatakse: