Tänapäevases veiniviljeluses on üle maailma kasutusel tuhandeid eri viinamarjasorte, nende ristandeid ja kloone, samuti nimetatakse samu marjasorte eri riikides ja regioonides paljude erinevate aliastega. See tekitab tohutu virr-varri ja pole tõenäoline, et keegi meist peaks kõiki neid marjasorte teadma ja tundma.

Eri marjasordid on suutelised tootma vägagi erinevaid suhkrute, hapete, mineraalainete, ning lõhna- ja maitsekomponentide komplekse, mistõttu on eri marjasortidel oma koht eriilmeliste veinide valmimisel, vahendab Sommeljee.ee.

Lisaks sellele ei sobi iga marjasort erinevatesse klimaatilistesse tingimustesse ja samuti ka erinevatele pinnastele kasvatamiseks. Seetõttu on regiooniti üsna kindlalt paika pandud sinna sobivad marjasordid ja nende kasutamine eri regioonides üldjuhul ka erinevate reeglite ja seadustega reguleeritud.

Tutvustame lühidalt tähtsamaid klassikalisi viinamarjasorte, millest eri regioonides kuulsamaid veine valmistatakse.

Oma Maitse