Lisaks sellele, et Eesti kokkadel ei ole sellesse nimekirja mingit asja, puuduvad sealt ka paljud meile tuntud kokad. Me ei leia nimekirjast näiteks kuulsaid telekokki ja restoranipidajaid Gordon Ramsay't ja Jamie Oliveri, samuti ei leia me sealt palju kokki väljastpoolt Euroopat.

Samas on selles TOP 100's kaks-kolm nime, mida laiem ring võiks teada: kohalt number 12, leiame mehe nimega Rene Redzepi, kes on maailmakuulsa ja pikki aastaid maailma parima restorani tiitlit omanud toidukoha NOMA peakokk. Eesti päritolu kokkadest on tema käe all töötanud näiteks täna Pädastes restoran Aleksander peakoka ametit pidav Herkki Ruubel.

Me ei leia nimekirjast näiteks kuulsaid telekokki ja restoranipidajaid Gordon Ramsay't ja Jamie Oliveri, samuti ei leia me sealt palju kokki väljastpoolt Euroopat.
Teine nimi, keda me ehk ka tunneme on maailma ühe tipprestorani The Fat Duck peakokk ja omanik Heston Blumenthal. Tema on ülikuulus Suurbritannias ning esindab tugevalt eksperimenteerivat ja piire tõukavat kokandust. Tema hoiab La Chef'i nimekirjas 39. kohta.

Nimekirja eelmise aasta võitja ehk legendi staatuses olev Prantsuse peakokk Paul Bocuse asub 2016. aastal alles 18. kohal. Paul Bocuse on ka meil hästi tuntud kokkade maailmameistrivõistluste Bocuse d'Or algataja ja nime andja.

Veel üks kurioosum ilmneb sellest nimekirjast: võime julgelt väita, et mehed on köögis paremad ja tuntumad - nimekirjast leiame vaid 4 naispeakokka.

Nimekirjas on kokku 28 peakokka Prantsusmaalt, neile järgneb Jaapan 11 peakoka ja USA 9 peakokaga.

Kümme maailma parimat peakokka aastal 2016 (nimi, restoran, linn ja riik):

1. Michel BRAS, Le Suquet — Laguiole, Prantsusmaa
2. Pierre GAGNAIRE, Restaurant Pierre Gagnaire — Pariis, Prantsusmaa
3. Seiji YAMAMOTO, Nihonryori Ryugin — Tokio, Jaapan
4. Alain DUCASSE, Louis XV Alain Ducasse — Monaco
5. Pascal BARBOT, L’Astrance — Pariis, Prantsusmaa
6. Eric FRECHON, Epicure — Pariis, Prantsusmaa
7. Emmanuel RENAUT, Flocons de Sel - Megève, Prantsusmaa
8. Martin BERASATEGUI, Restaurant Martin Berasategui — Lasarte Oria, Hispaania
9. Benoît VIOLIER, Hôtel de Ville — Crissier, Šveits
10. Joan ROCA, El Celler de Can Roca — Girona, Hispaania

Loe täpsemalt nimekirja kohta SIIT!