„PROfeel proteiinikohupiimakreemide sari on esimene kodumaisest piimast Eestis toodetud alternatiiv spordisõpradele, kelle jaoks on oluline katta oma organismi füüsilise aktiivsusega kasvavat valguvajadust ning vähendada igapäevaselt tarbitavate süsivesikute koguseid,“ selgitas Kalbin.

Kalbini sõnul tõestab PROfeel sarja esimese nädala müügiedu seda, et ollakse õigel teel. „Tooted sobivad kõrge valgusisalduse tõttu ideaalselt trennijärgseks söögikorraks või tervislikuks vahepalaks,“ lisas Kalbin.

Valio PROfeel kohupiimakreemide retseptide kaasautor on 17 korral kulturismis Eesti meistriks tulnud Ott Kiivikas, kelle sõnul on valkude tarbimine oluline ennekõike lihaste taastumiseks.

„Ükskõik millise füüsilise tegevuse käigus lagundame lihasrakke, mille taastumise võti ja ülesehitamise materjal on valgud. Kui me järjepidevalt lõhume lihasrakke rohkem kui tagasi paneme, tekib väsimus ja suureneb erinevate vigastuste oht,“ sõnas Kiivikas.

Kiivika sõnul võiks teadlik toitumine alati käia käsikäes regulaarse kehalise aktiivsusega.

„Tänane reaalsus on see, et inimesed liiguvad vähe ja elavad seejuures toidu ülekülluses. Küsige endalt päeva lõpus, kui palju te päeva jooksul liigutasite ja kas teil oli aega süüa. Kehaline aktiivsus on kõige alus,“ rõhutas Kiivikas.

Valgurikkad PROfeel kohupiimakreemid valmivad eestimaisest piimast Tartu külje all Valio Laeva tehases ja on pakendatud 200-grammistesse topsidesse, mille aitavad poelettidel ära tunda treeneri Eva Ottase ja Ott Kiivikase pildid topsil. Valio PROfeel proteiinikohupiimakreemidesse ei ole lisatud suhkruid. Toode sisaldab vaid looduslikult esinevaid suhkruid, peamiselt piimasuhkrut.