Loomulikult saab meilgi osta sealset head kala, mereande, liha, õli ja muudki. Avatud on Itaalia, Prantsuse ja Hispaania maitseid pakkuvaid poode. Kuid eriline koht nende seas on esimesel toiduainete esinduskauplusel TIP (True Ideal Product) Õismäel – seda mõistab iga gurmaan, kes hindab häid toiduaineid, roogasid ja lõppude lõpuks iseennast, sööjat.

TIP on loodud omaniku elukogemuse ja isiklike eelistuste põhjal ning tootevalikus kompromisse ei tehta. Saadaval on tõepoolest ainult parim. Ja selles pole põhjust kahelda, sest sortimenti aitab koostada ekstraklassi nõustaja ja kolme Michelini tärni omanik Italo Bassi.

Kõik algas kaheksajalast

Hispaania väiketootjate ühenduse Don Bocarte'i sous vide'i meetodil küpsetatud kaheksajalast. Ühenduse 70 tootjat varustavad parimaga Michelini restorane ja gurmeekauplusi üle kogu maailma. Ja neil on veel palju suurepäraseid tooteid, mis on seotud mere ja Hispaaniaga. Arroz (paella), mis valmib viie minutiga, kroketid, ehtsad anšoovised, ka röstituna. Veel kala: värske merikurat, merikeel, harilik kammeljas, makrell, must tursk, mõõkkala ja teised. Muidugi austrid ja erinevad mereannid. Lihast Ameerika ja Austraalia must angus, lisaks Šoti, Uus-Meremaa ja Eesti lambaliha. Bresse'i kana, Prantsuse kanapoeg, pärlkanad, vutid – needki leiab TIP-i valikust, nagu ka värsked ja värskelt külmutatud Itaalia ja Prantsusmaa leivad. Koogid ja cannoli'd Itaaliast.

Liha juurde naastes ei saa märkimata jätta eri liiki hamon-toorsinke, alates soodsamast serrano'st kuni parimate iberico'deni, mis lõigatakse välja kintsust otse ostja silme ees. Kulatello, spalla, speck, coppa, salaami, lomito, lomo. Valiku üle ei saa kurta. Ja juust missugune!

Vahemere hõrgutistele lisaks pakub pood käsitsi valmistatud pelmeene, Bulgaaria brõnsa, Šoti lõhet, kirsi- ja kartulivareenikuid, vorstikesi, šašlõkke talus kasvatatud sea-, lamba- ja veiselihast.

Paljudel peredel on oma hambaarst, advokaat ja notar, nüüd, tänu TIP-ile ka lihunik, kalakaupmees, köögiviljamüüja, pagar ja kondiiter. TIP, kelle moto on, et maailma parimatele toodetele on nende külmikutes alati ruumi. Kuid mis veelgi tähtsam, omanike sõnul ei puhka nad uute maitsete otsinguil mitte kunagi.

TIP-i leiad Tallinnast Ehitajate tee 109a ja Facebookist.

Jaga
Kommentaarid