Veelkord palju õnne võitjatele! Maitsed.ee toimetus võtab võiduretsepti meile lähetanu kokkadega ühendust ning lepib kokku, kuidas koostöös minna suvisele Tallinna Tänavatoidufestivalile!

Võistluse "Eesti Uus Tänavatoidu Superstaar" võidutöö tutvustus: Suluguni-taigna grillvardad


Mina ja mu õde - Jana ja Inna - oleme sündinud Abhaasias/Gruusias aga üles kasvanud Eestis. Mu poiss-sõber on eestlane aga palju reisinud Euroopas, Jaapanis, Hiinas ja USAs. Meile kõigile meeldib süüa teha ja katsetada köögis. Mina ei söö looma-,linnu-, sealiha, Inna ja Paul söövad kõike. Meist keegi pole õppinud kokandust ega käinud sellealasel koolitusel, hariduselt oleme insenerid ja Inna on medõde-ämmaemand.

Selle retsepti idee tekkis konkreetse maitsed.ee kuulutuse peale, alguses tahtsin saata hatšapuri retsepti, aga leidsin maitsed.ee lehelt mitu klassikalist Gruusia hatšapuri retsepti ning otsustasin et tahan saata midagi sellist mida teie lehel veel pole. Lihtsustasime hatšapuri retsepti grillvardal valmistatava hatšapuri peale ja proovisime ka tomati ja maitseainetega. Leiame, et seda retsepti on lihtne ja lõbus järgida ning toit maitseb hästi ja näeb huvitav välja.

KOKK/TIIM: Jana, mu poiss-sõber Paul ja mu õde Inna

RETSEPT:

Lehttaigen 500g
Suluguni juust ~500g
Kirsstomat
Purustatud küüslauk
Basiilik (kuivatatud või värsked lehed)

Ettevalmistus: Pane valmis grillvardad ja grill. Lõika suluguni juustust piklikud ribad (versioon 1) või kuubikud (versioon 2). Kui kasutad suuremat tomatit, lõika tomat pooleks või neljaks. Kirsstomateid ei pea väiksemaks lõikama. Rulli lehttaignast piklik kitsas taignariba ja vajadusel lõika pooleks.

Toidu valmistamine: Versioon 1: Lükka suluguni vardasse ja seejärel keera taignariba selle ümber. Pigista otsest tainas kinni, et juust sulamisel välja ei voolaks. Versioon 2: Lükka vardasse suluguni-tomat-suluguni-tomat korda mööda ja keera taignariba selle ümber. Eelnevalt raputa suluguni ja tomati peale maitseained (basiilik+purustatud küüslauk) või raputa need maitseained taignaribale ja keera seejärel see ümber juustu+tomati. Pigista otsest tainas kinni, et juust sulamisel välja ei voolaks.

Pane vardad grillile ja küpseta kuni valmis. NB! Toit võib kiiresti kõrbeda, keeruta aeglaselt varrast ja ära hoia vardaid leegi kohal vaid kindlasti ainult sütel!