“Tumeda šokolaadi tarbimise kasvu peamisteks põhjusteks on järjest laienev ja põnevam tootevalik meie kauplustes ning tarbija tõusnud teadlikkus selle kasulikkusest,” ütles Aasma.

Mida tumedam on šokolaad, seda rohkem sisaldab see kakao kasulikke omadusi. Tumedat šokolaadi rikastatakse tihti ka tervislikke lisanditega, ngu tšilli.

“Vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega šokolaad on tervislikumaks alternatiiviks teistele maiustustele, kuna see sisaldab ohtralt kiudaineid, antioksüdante ning mineraale nagu magneesium ja kaalium, sisaldades seejuures reeglina vähem suhkrut,” selgitas Aasma.

Erinevad teadusuuringud on leidnud, et antioksüdantide rohke tšilli tugevdab aga immuunsüsteemi, aitab parandada seedimist ja põletada rasvu ning stimuleerib vereringet.