Teadlane Laurent Begue ütles, et paljud uuringud näitavad seost testosterooni ja majandusliku seisu, seksuaalsuse ja riskide võtmise vahel. „Samamoodi võib siin paralleeli tõmmata maitseriskide võtmisega,” lausus Begue.

Uuringus osales 114 meest vanuses 18-44, kel paluti teha valik kahe erineva kartulipüree vahel ja neid maista. Esimene neist oli segatud vürtsise kastmega, teine tavalise soolaga. Süljeproovid näitasid, et mehed, kes vabatahtlikult ja spontaanselt valisid vürtsise kartulipüree, oli kõrgem testosterooni tase. Samas märgivad teadlased, et ei ole leidnud seost hormonaalse tasakaalu ja tarbitud soola koguse vahel.

Professor Begue lisas, et sama tulemuse andis rottidega sooritatud test. Rotid, kes tarbisid regulaarselt vürtsikat toitu oli kõrgem testosterooni tase.