Hunchun'i linnas paiknevates kombinaatides töötavad Põhja-Korea elavad samades hoonetes, kus neil ei ole mingit privaatsust, töölised magavad metallnaridel, neil ei lubata kasutada telefoni ega oma tahtel töökohast lahkuda. 70% nende töötajate töötasust, mis on umbes 300 dollarit kuus, läheb otse Põhja-Korea riigikassasse.

Fileeritud lõhe

Associated Press kinnitab, et ka varasemalt on Põhja-Korea töötaja väljaspool riiki töötanud, kuid nii suures mahus pole varem seda täheldatud ning on esmakordne, et nende töötajate töö tulemust müüakse USAs.

Raportis seisab, et "hetkel, kui Põhja-Korea toodete müügiks väljaspool riiki on pandud embargo, saadab riik oma töölisi 10 000 kaupa välisriikidesse tööle. Hinnanguliselt teenib riik sellise skeemiga eelarvelist tulu 200 kuni 500 miljonit dollarit aastas. See raha võib kuluda suure osana Põhja-Korea tuumaprogrammi rahastamiseks, mille kogumaksumuseks on hinnatud miljard dollarit".

Wallmart'i esindaja sõnas, et nemad on olnud probleemist teadlikud juba aasta aega ning nad on lõpetanud Põhja-Korea tööliste poolt toodetud kalatoodete müügi.

LOE VEEL: