Meie lugejaid on alati huvitanud nostalgiahõngulised, emade-vanaemade köögist pärit toidud, ja tõelised retromagnetid nagu lögaburger ja vorstiroog. Oma Maitse veebis 2018. aastal kõige enam laineid löönud retseptid on meeleolu (taas)loomiseks jälle teie ees!

Siit leiad täpse juhise, kuidas valmistada 1990ndate retrotoitu ehk lögaburksi ehk sellist burgerit, mille söömisel saavad kastmega kokku isegi kõrvad.

NOSTALGIAVIDEO | Nancy BMW raadios ja lögaburger peos: Kuidas valmistada 1990ndate kurikuulsat rooga?

Aega pole kellelgi ülearu palju ja kui hea kala käes, siis tuleb sellest kiirelt midagi teha, üks võimalus on osa kalast ahju panna ja ülejäägist üks hea võileivapealne teha. Ja kiirelt!

KIIRE NIPP! Kuidas marineerida forelli või lõhet kolme minutiga võileivaküpseks?

Tervise eest saab hoolt kanda ka hea tee ja tõmmisega. Millised on kolm parimat külma- ja gripitõmmist?

3 parimat külma- ja gripitõmmist

Aus 80ndate toit, näide sellest, kuidas välismaine esteetika jõudis nõukogude kööki, kus sellest tehti “meile omane” roog — odavam, kuid siiski maitsev.

NOSTALGIAVIDEO | Mart Helme ja vorstiroog: 1980ndad tõid läänelikud toidud NSVLi

Kohvikute vitriinidelt aastakümneid tuttavad Moskva saiad on tekitanud kindlasti paljudes küsimuse, kuidas neid klassikuid ise teha. Angeelika Kang-Osula avaldab nende retsepti.

HÄSTI HOITUD SALADUS — kuidas teha Moskva saiu?

Me armastame õunu, õunamoosi, õunamahla ja muidugi õunakooke. Pole majapidamist, kus ubinatest ühes või teises vormis lugu ei peetaks.

VIDEO | Õunauputus? Vaata, kuidas saad valmistada imelihtsalt ja kiirelt maitsva õunakoogi

Sel ajal, kui vaibuvad "karulaugupesto-karulaugupesto!" laulu laulvate laulikute hääled, aga viimased riismed sellest komeedina varasuvisesse taevasse tõusnud superkasvust veel siiski alles, hakkavad valmima esimesed kurgid. Kahe kombost saab teha kiirkurke!

SUVERETSEPT: Kaks ühe hoobiga ehk karulauguga marineeritud värsked kurgid

Nii nagu me oleme kalarahvas, oleme ka kanarahvas. Caesari salat on tõenäoliselt järgmine kartulisalati kõrval, mis koduste salatite kõrval aukohale tõusnud.

AEGUMATU KLASSIKA: Lihtne ja kiire Caesari salat kanafileega

Põhjalik risoto päritolu ja valmistamist käsitlev lugu. Kellele ei maitseks otse pannilt tulnud kergelt vedelas vormis riisiroog!

NÄDALAVAHETUSE RETSEPTISOOVITUS | Kukeseente ja singiga risoto ehk tihke Saapamaa riisiroog

Vormiroa õde ja vend: kartul ja hakkliha. Toiduained, mis pakuvad eri sorti retseptide koostisosadena alati huvi ja neist valmistatud lihtsad argieined maitsevad peres enamasti kõigile. Väike sibulamekk ka juurde ja täisväärtuslik söömaaeg on olemas.

ROOG, MILLEGA SAAB IGAÜKS HAKKAMA! Hakkliha-kartulivorm

PromoOma Maitse