Eelroaks sobib kerge salat, mille söömise järel veel mõnusalt pearoa ja magusa jaoks ruumi jääb.

Salat kalkuni hakkliha, parmesani-laastude ning toorjuustkastmega

1 keskmine jääkapsapea
300 g hakitud kalkuni rinnaliha
250 g kirsstomateid
100 g parmesani, riivituna

Kaste

1 dl rõõska koort (10%)
150 g toorjuustu maitserohelisega
2 sl soja
soola, pipart

Haki jääkapsas tükkideks. Prae kalkuni hakitud rinnaliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, vahepeal soola ja pipraga maitsestades. Poolita kirsstomatid. Sega omavahel kõik salati koostsained. Seejärel valmista kaste: kuumuta rõõska koort kuni keemiseni, lisa toorjuust ning lase sel täielikult madalal kuumusel ära sulada. Lisa soja ning maitsesta soola ja pipraga. Lase veidi jahtuda ning sega kokku salatikoostisainetega.

Pearoaks sobib näiteks üks kodune burger: Suvikõrvitsa-kanalihaburger

2 burgerikuklit
4 sl riivitud juustu
2 tl sinihallitusjuustu, murendatuna
2 tl mahedat sinepit
2 sl wakame vetikasalatit

Kaste

50 g hapukoort
50 g majoneesi
1 tk marineeritud kurki
soola, pipart, suhkrut

Kotletid

150 g Rannamõisa jahutatud broilerihakklihasegu rinnafileest
100 g suvikõrvitsat, riivituna
soola, pipart

Kastme valmistamiseks haki kurk hästi peeneks ning sega ülejäänud komponentidega, maitsesta.

Sega kotleti komponendid omavahel, maitsesta soola-pipraga. Vormi käte vahel segust 5 ümmargust kotletti ning prae need pannil keskmisel kuumusel ühelt poolt kuldpruuniks. Keera kotletid ümber ning kata küpsetatud kotletipooled riivitud juustuga ning seejärel raputa peale sinihallitusjuust. Kata pann kaanega ning lase madalal kuumusel küpseda mõned minutid.

Soojenda burgerikukleid ahjus, seejärel määri lõikepindadele kaste. Pane alumisele burgeripoolele küpsetatud suvikõrvitakotlet juustuga, selle peale määri sinep ning seejärel laota peale wakame vetikasalat. Kata teise burgerisaiaga ning serveeri.

Suvikõrvitsa võid asendada ka sama koguse kõrvitsa või peediga! Kotlette saad paremini vormida kergelt märgade kätega! Suvikõrvitsakotletid on gluteenivabad!

Üks lihtne banaani-marjajäätis on täpselt värskendav amps parajalt toeka õhtusöögi lõpetuseks.

Banaani-marjajäätis

2 banaani 2 peotäit külmutatud marju (näiteks vaarikaid) 200 g proteiinidesserti skyr

Viiluta banaanid ning pista umbes tunnikeseks sügavkülma. Täpsemalt seniks, kuni banaaniviilud on kergelt külmunud. Seejärel pane kõik komponendid köögikombaini või kaussi ning püreesta ühtlaseks massiks. Serveeri koheselt!