Essexi Ülikooli Edge hotellikooli õpilased arendasid välja valemi ja tehnoloogia, mille abil röstida alati perfektseid kartuleid. “Edge Hotellikooli Meetodi” nime all tuntud tehnoloogia tähendab, et röstkartulite valmistamine on aeganõudvam, kuid tulemus on igal juhul seda väärt.

Õpilased leidsid, et parima tulemuse saavutamiseks kartulite röstimisel annab see, kui suurendada kartuli röstitavat pinda. Selleks tuleb kartulid lõigata tükkideks 30-kraadise nurga all. Õpilased avastasid, et suurendades röstitava kartuli pinda 65% on kartulid ahjust võttes tunduvalt krõbedamad ja tänu sellel ka maitsvamad, vahendab The Independent..

Kartulite röstimisel kasutati kuulsa Briti tippkoka Heston Blumenthali meetodit. Kartulid lõigati pooleks ja siis kumbki kartuli pool 30-kraadise nurga all veel kaheks. Nii saavutati kartulitele suurim pindala.

Kartulite maitset ja krõbedust hindas suurem grupp inimesi: sinna kuulusid nii õpilased, õpetajad, avalikkus kui ka mõned Briti parimad kokad. Tulemusena on nii mõnigi kokk võtnud ka omas restoranis Edge kooli meetodi kartulite röstimiseks kasutusele.

Oma Maitse