"Tärnide saamine ja hoidmine on olnud ülimalt põnev väljakutse ja tohutu rahulolu pakkuja ... aga ka meeletu stressiallikas, seda siis alates 1999. aastast kui oma kolmanda tärni saime. Me tahame jätkata vabade hingedena ja ilma stressita, et pakkuda teenust ja toitu, mis meie maad ja seda vaba hinge sümboliseerivad," ütles Sébastien Bras.

18 aastat järjest kolme tärni kandnud restorani peakokad saidki oma tahtmise, kui kummitootjast restoranigiidi omanik Michelin otsustas tulla restoranile vastu ning eemaldada einela järgmisest Prantsusmaa Michelini restogiidist. Tavaliselt eemaldatakse restoran Michelini restoranigiidist kui peakokk läheb pensionile, sureb, restoran suletakse või muutud einela kontseptsioon. Esimest korda restoranigiidi ajaloos on tärnid eemaldatud peakoka palvel.

Michelini restoranigiidi kõneisik Claire Dorland Clauzel ütles mõned kuud tagasi, et giid on mõeldud klientidele, mitte restoranidele ning nemad annavad oma hinnagu einelale sööjat silmas pidades ning sellest lähtuvalt ei ole kokkadel õigus oma tärnidest loobuda. Nüüd on jutt muutunud ja kõneisik nentis, et ei ole mõistlik hoida giidis restorani ja kokki, kes seal kuidagi olla ei taha.

Sébastien Bras ütles uudist kuuldes, et ta võib olla sellest otsusest vähem kuulus, kuid õnnelik, et saab teha midagi muud oma toiduga, mitte mõelda vaid sellele, kuidas Michelini toiduinspektoritele ja - hindajatele meeldida.

Uus Prantsusmaale keskenduv Michelini restoranigiid tuleb välja juba järgmisel nädalal.