Tooršokolaadi valmistatakse üksnes puhastest töötlemata toorainetest, mida ei kuumutata mitte kunagi. Toorkakao on keemiliselt koostiselt üks meie planeedi keerukamaid toiduaineid, sisaldades üle 1200 ühendi. Kuumutamine rohkem kui 45 kraadi juures hävitab kõik toitainete omastamiseks vajalikud ensüümid ja paljud väärtuslikud taimsed toitained.

Tooršokolaadi valmistamisel kasutatakse mitmesuguseid supertoiduaineid, nagu luukumipulber, ksülitool, kookosõiesuhkur ja goji-marjad. Tänu nendele toorainetele sisaldab see lisaks hõrgule maitsele kehale vajalikke toit¬aineid kontsentreeritud kujul (vitamiine, mineraalaineid, aminohappeid, antioksüdante jne), mis teeb sellest kõige tervislikuma maiuspala maailmas.
Poes müüdavad nn tavalised šokolaadid sisaldavad palju rafineeritud suhkrut, odavaid taimseid õlisid, piimaprodukte (piima¬pulber, koorepulber, vadak) ja emulgaatoreid. Peaaegu kõiki kaubandusvõrgus müüdavaid šokolaaditooteid (sh mõru šokolaadi) on töödeldud kõrgetel temperatuuridel, mis vähendab märkimisväärselt šokolaadi toitainesisaldust. Kuumtöötlemisel hävineb 70 protsenti toorkakao headest toitainetest.

Kaheksa põhjust, miks süüa tooršokolaadi

1. Tooršokolaad sisaldab tähtsaid toitaineid: rauda, tsinki, kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, vaske ja B-vitamiini. Selles sisalduv serotoniin hoiab aju aktiivse ja mõnusa sumina sees ka tükk aega pärast šokolaadi söömist, lisaks aitab hästi depressiooni vastu.
2. Kõik toortoidud on seedimisele kasulikud, sest sisaldavad kasulikke ensüüme, mis kuumutamisel lagunevad.
3. Toores taimetoit sisaldab sõbralikke baktereid ja teisi mikroorganisme, mis stimuleerivad immuunsüsteemi ja parandavad seedimist kasuliku mikrofloora abil.
4. Tooršokolaad tekitab heaolutunde, sest selle maiuse söömisel vallanduvad „õnnehormoonid” endorfiinid.
5. Üks korralik tooršokolaad koosneb suures osas kakaovõist, mis sisaldab rohkelt steariinhapet, tänu millele ei tõsta tooršokolaadi söömine vere kolesteroolisisaldust ega suurenda südameveresoonkonnahaigustesse haigestumise riski.
6. Tooršokolaad sisaldab antioksüdante, flavonoide ja polüfenoole, mis kaitsevad südant ja veresoonkonda. Samuti on need kasulikud immuunsüsteemile ning on potentsiaalselt vähki takistavad. Kakaos on rikkamalikult antioksüdante, isegi rohkem kui mustikas, rohelises tees, goji-marjades ja punases veinis. Vähene antioksüdantide hulk kehas kiirendab vananemist.
7. Viimaste aastate uuringud on tõestanud, et šokolaad ei tekita aknet ega hambakaariest.
8. Tooršokolaad ei põhjusta lastel tähelepanupuudulikkusega seotud hüperaktiivset käitumist ehk hüperaktiivsust.