Teadlased on pannud ritta 21 toiduainet, mida tasub tarbid tööl ning mis tagavad selle, et meie aju ja keha töötavad õlitatult ning pakuvad seda produktiivsust, mida me soovime. Täpselt samamoodi nagu keha on vaja vahel hoida vahel dieedil, et oma enesetunnet parandada, tuleb seda teha ka ajule.

Väsimuse ja loiduse kaotamiseks tuleks vältida kõiki neid toite, mis on kõrge tärklise sisaldusega ja milles on palju rafineeritud süsivesikuid, nagu sai, kartul ja pasta. Põhjus on väga lihtne - nende toitude seedimiseks kulutab keha palju energiat ning seedimise ajal koondub suurem osa verd ja tegevust kõhtu ning aju jääb "nälga".

Kõik nimekirjas olevad 21 kasulikku toiduainet on rikkad mingitest kindlatest ainetest - anioksüdandid, vitaminid, raud, tšink jne. - ning aitavad lisaks kõhu täitmisele hoida meie "mootorit" pidevalt töös, ilma seisakute ja probleemideta. Lisaks neile toitainetele tuleb ka meeles pidada ühte lihtsat reeglit - sööge alati vaid 2/3 oma näljast korraga täis - on kergem olla.

Nii siis ... 21 toitu, mida tasuks süüa/juua kontoris, et tõsta ajutegevust ja produktiivsust:

  1. Punane peet
  2. Mustikad
  3. Kõrvitsa seemned
  4. Tomatid
  5. Spinat
  6. Roheline tee
  7. Kreeka pähkel
  8. Munad
  9. Kikerherned
  10. Gojimarjad
  11. Lillkapsas/brokoli
  12. Küüslauk
  13. Linaseemned
  14. Kofeiin
  15. Mandlid
  16. Sardiinid/kilud/räimed
  17. Granaatõun
  18. Veiseliha
  19. Tume šokolaad
  20. Jogurt
  21. Baklažaan