• Esimese 25 Wolt äpiga liitunud restorani hulgast leiab mitmekesisust – Chedi’st Burger Box’ni, OZO Sushist Wok to Walk’ni. Kullerite poolt teenindatav piirkond hõlmab Kesklinna, Kalamaja, Põhja-Tallinnat, Kristiinet, Tondit, Kadriorgu, Majakat ning Ülemistet.
  • Toitu toimetavad kohale ligi 20 kullerit, kelle transpordivahendiks on kas ratas, mopeed või auto.
  • Klient saab isegi toidu teekonda kaardilt jälgida.

Wolt, lihtsamast lihtsamini kasutatav Soome toidutellimise äpp alustab reede hommikul kell 10.00 oma tegevust Tallinnas, olles Stockholmi järel järjekorras teine väljaspool Soomet asuv linn, mis laienemisse kaasatud on.
Esimeses faasis kaasatakse inimeste teenindamisse 25 linna keskuses asuvat restorani. Äpi kasutajad vajavad tellimuse esitamiseks vaid 10 sekundit ning saavad seejärel valida kullerteenuse, ise järeleminemise või kohapeal einestamise vahel.
„Minu jaoks on Tallinn ja Wolt ideaalne kooslus. Elav ja hoogsalt tärkav restoranide maastik ühendatuna Euroopa ühe külalislahkeima ja kaasaegse tehnoloogia vastu huvi tundva rahvaga...“ sõnab Wolt tegevdirektor ja kaasasutaja Miki Kuusi, lõpetades oma mõtte: „Mis võiks veel parem olla?“
Kuusi toob välja ka Wolt’i eesmärgid: „Me tahame pakkuda lihtsaimat, sujuvaimat moodust hea toidu hankimiseks ja kombineerida selle suurepärase klienditeenindusega. Olles kaasanud mitmekülgseid restorane Chedi’st Burger Box’ni, on väga põnev saada kohalikelt tarbijatelt tagasisidet selle osas, kuidas neile meie poolt loodu meeldib.“

Wolt toimetab toitu kohale rataste, mopeedide ning autode abil. Ühele kojuveole kuluv aeg on koos tellimuse täitmisele kuluva ajaga keskmiselt 30 minutit. Eined pakendatakse temperatuuri säilitamiseks eelsoojendatud transpordikottidesse. Kohaletoimetamise tasu on enamasti 3,5 eurot ühe tellimuse kohta.
Muuhulgas ka tehnoloogiaettevõtte Apple poolt autasustatud äpp annab kasutajale minutilise detailsusega infot selle kohta, kui kaugel on tellimuse täitmine ning annab kojuveo korral võimaluse selle teekonda ka kaardilt jälgida.
Kõige esimesed piirkonnad, mida kullerid teenindavad, on Kesklinn, Kalamaja, Põhja-Tallinn, Kristiine, Tondi, Kadriorg, Majaka ja Ülemiste. Iganädalaselt liitub Wolt äpiga uusi restorane ning seeläbi – nõudluse kasvu abil – laieneb pidevalt ka kohaletoimetamise ulatus. „Ka osa Mustamäest, Lasnamäest ning Piritast on juba kaasatud“, lisab Kuusi.

Soomes on aasta jooksul äpiga liitunud üle 130 000 kasutaja ning 500 restorani. Stockholmis, kus Wolt 3 kuud tagasi alustas, on kasutajaid juba 25 000.
„Usume, et oleme loomas midagi lihtsat, mida inimestele kasutada meeldib. Nii räägivad nad äpist ka oma sõpradele ja see ongi senini meie kiire kasvu põhjus olnud“, selgitab Kuusi.
Ettevõttel on Tallinnas kohalikku asja vedav tiim, samas otsitakse endiselt ettevõtlike inimesi, kes aitaksid rahvusvahelisele kasvule veelgi enam kaasa.

Wolt’i selja taga seisavad väga tugevad investorid ligikaudu 15 miljoni euro suuruse rahastusega. Nende hulka kuulub Skype’i asutaja Niklas Zennström, kes oma oskustega videovestluste teenuse nullist rohkem kui 300 miljioni kasutajani viis. Lisaks on pardal Nokia eesistuja Risto Siilasmaa, samuti Ilkka Paananen, kes juhib 8 miljoni euro suurust mängurite maailma Supercell.
„Ausalt öeldes ei suudaks me tervet planeeti arvesse võttes sel teekonnal paremaid partnereid ette kujutada“, lausus Miki Kuusi, kes varasemalt muuhulgas tegevdirektorina Euroopa startup’i suurüritust Slush’i juhtis, kasvatades osalejate arvu 300-lt 15 000-le.
„Meie abiliste hulgas oli ka EQT Ventures, mille asutajate hulka kuulub Kees Koolen. Tema oli see, kes online-reserveerimisteenuse Booking.com tulu 1 miljonilt 8-le kasvatas. Samuti on ta olnud Uber’i kasvuloo juures. On ütlemata suur rõõm ehitada midagi üles sellise inimese kogemusele tuginedes.“

Tegevjuht Kuusi valiti hiljuti ajakirja Forbes poolt 30-under-30 consumer tech nimekirja, samal ajal kui Elias Pietilä, üks kuuest Wolt’i kaasasutajast, oli Põhjamaades esimene, keda premeeriti maineka Apple Design auhinnaga. Wolt investorite hulka kuuluvad muuhulgas ka Inventure ja Lifeline Ventures.