14.01.2016, 11:50
TOIDUUUENDUS: Brüleemuna ehk leegiheitjaga karamelliseeritud keedemuna
Uuendused sünnivad tavaliselt juhuslikult või kui inimesed astuva oma mugavustsoonist välja ning katsetavad midagi uut. Tegelikult on olemas ka kolmas variant, mida aga tihti ei julgeta tunnistada: paljud toidualased uuendused on sündinud juua täis peaga või pohmellis vaeveldes.
FOTO:
Viimase kategooria uuendus on ka munabrülee, mille puhul peakokk karamelliseerib leegiheitjaga pooleks lõigatud kuueminuti muna soola ja suhkruga - sügavkollane-valge muna saab magus-soolase brüleekihi. Maitsjad kiidavad selle kõik aga heaks - nimetades seda sööki skisofreeniliseks, kuna ei saagi aru, kas tegemist on pigem soolase või magusa roaga.
Keerulist pole siin aga midagi: tuleb keeta 6 minuti muna, kus muna kollane on veel kergelt vedel, lõigata munad pikki pooleks (videos kasutatakse selleks peent tamiili!), riputada peake maitseks soola, brüleerimiseks suhkurt ning edasi kasutada leegiheitjat viimase lihvi andmiseks.
Vaata, kuidas valmistada brüleemuna ehk leegiheitjaga karamelliseeritud keedemuna: