Kuigi paleo moto “Söö päris toitu” kõlab loogiliselt ning nentimine, et suur osa tavatoidust on pigem tervisele halb, paneb pead noogutama, siis kindlasti tahad sa teada, miks just paleo on see õige ja hea? Tasakaalustatud ja vaheldusrikas toitumine peaks ju olema iseenesestmõistetav. Miks me vajame veel mingit eraldi lähenemist? Paleo dieedi alustalad erinevad oluliselt teiste dieetide omast. Need erinevused on tähtsad, sest mõjutavad otseselt sinu väljavaateid tervise taastamiseks või kaalu tasakaalustamiseks.

Paleotoitumise tuntumaid eestkõnelejaid maailmas, Colorado ülikooli emeriitprofessor Loren Cordain usub, et astudes toiduvalikus ajas tagasi, astume hoopis sammu edasi – suudaksime viia kontrolli alla kehakaalu ning parandada tervist ja enesetunnet.

Söö liha ja kala, juur- ja puuvilju, loobu jahu- ja piimatoodetest, nagu tegid meie kauged eellased kiviajal – ning oled terve kui purikas! Nii lubab paleodieet, mis on viimasel viiel aastal olnud kindlasti üks tähelepanuväärsemaid dieete maailmas (2013. aastal oli enim guugeldatud dieete).

Selle populaarse raamatu eesmärk on lihtne: näidata, et paleotoitumine on toitumisviis, mis sobib loomupäraselt kokku meie organismi geneetilise talitlusega. Raamatu esimene osas selgitatakse, mida meie muistsed eelkäijad sõid ehk siis paleotoitumise põhitõdesid; teises osas käsitletakse kehakaalu langetamist ja haiguste ennetamist ja ravi õige toidumenüü valikul; kolmandas osas on lisaks paleo kui elustiili kirjeldusele ka üle 100 näidisretsepti.

* * *

"PALEO DIEET: Langeta kehakaalu ja tervene, süües toitu, mida oled loodud sööma"
Loren Cordain

Valdkond: Toidu- ja reisikirjandus
Ilmumisaasta: 2014
Mõõdud: 210x152
Väljaandja: Varrak

Raamat on saadaval Apollo poodides!