Seitse idüllilist aastat hiljem, pärast nende teise lapse sündi, kolisid nad Patmoselt Kreetale, kus Stone asus tööle õpetajana ja Danielle maalis ikoone turistidele. Kuid Stone'i süda oli endiselt Patmosel ja kui helistas tema vana sõber Theológos ning pakkus talle partnerlust tavérna's «Ilus Helena», haaras Stone võimalusest ja pöördus tagasi Patmosele.

Tom Stone on osavalt põiminud looduskirjeldused ja eluolu ühtseks tervikuks, lisaks ka restoranipidaja mured ja rõõmud. Inimesele, kes seisab restoraniärist kaugel, võib see tunduda lihtsa rahategemise moodusena. Juhul, kui sina oled üks neist, siis loe seda raamatut ja saad teada, mis kõik üht restoranipidajat ees ootab.
Rain Käärst, kokk ja grillmeister

Patmosel avastas Stone enda suureks üllatuseks, et ta ei ole enam vana sõber või patroon, vaid konkurent ja teenindaja. Enam ei olnud aega juua hommikuti mõnuga kohvi ega istuda sõpradega tunde lõunasöögilauas.

Tavérna suleti kell 3 hommikul, et see kaluritele jälle hommikul kell 7 avada. Raske töö ja Theológosega jagelemise kõrval oli ka palju rõõme -- saare kaunis loodus, aastatepikkused sõprussuhted ja edust tekkiv adrenaliin, kui kumu Stone'i suurepärastest roogadest levima hakkas ja kui õhtusöögile tuldi jahtidega isegi Mykonoselt.

Veel soovitan proovida Stone´i retsepte. Nii Kreeka klassikalisi kui ka tema enda loomingut. See hõlbustab kindlasti teie reisi kordaminekut Kreekas. On ju teada, et kõige keerulisem on reisil söömine: mida proovida, mida mitte. Raamatust ei puudu ka väike romantika. Muide, kel soovi, proovige kodus teha Tom Stone´i pasta carbonarat, see on tema uskumuse kohaselt armutoit.
Rain Käärst, kokk ja grillmeister

Kõigel kaunil on aga lõpp, ja nii saabus augustis lõpp ka Tom Stone'i tavérna-karjäärile.
Raamatu muudavad eriliseks «Ilusa Helena» menüü ja sellele järgnevad Tom Stone'i retseptid, tema variatsioon tradistioonilisest Kreeka tzatzíki'st, tema enda retsinakana ja moussaka.

* * *

SUVI KREEKA TAVERNIS
TOM STONE

Valdkond: Reis ja gurmaanlus Reisiraamat
Ilmumisaasta: 2004
Mõõtmed: 230 x 155
Väljaandja: Kirjastus Pegasus