Augusti lõpus Pirita kloostris toimunud Birgitta Festivalil avati lisaks kohvikutele ka a la carte restoran Trofe, mis pakkus ooperinautijatele ka väga tasemel haute cuisine elamust. Tegemist on ainsa restoraniga, mis on pandud püsti Pirita kloostri kõrval.

Korraldajate sõnul oli restorani avamise mõte pakkuda külastajatele lisaks muusikale ja teatrile ka samaväärselt head toitu. Lisaks sooviti pakkuda klientidele võimalust tulla Pirita kloostri juurde nii sööma kui muusikat kuulama.

Vaid festivali päevadeks Pirital restorani avanud Trofe on uus ja audentne skandinaavia stiilis restoran, mis asub originaalis Tallinna vanalinnas. Peakokk Roman Sokalski loodud Restoran Trofe menüü on kaasaegne lähenemine Eesti ja Skandinaavia tuntud ja armastatud roogadele ning Põhjala köögile omaselt on valikus nii ulukit, liha kui ka kala Baltimaadest ja Skandinaaviast. Sama loogika võttis peakokk kaasa ka Piritale.

Birgita festivali toiduteema
Foto: Priit Mürk

Restorani peakokk Roman Sokalski sõnul on välitingimustes pisut keerulisem suurele rahvahulgale pakkuda väga kõrgel tasemele gastronoomiat, kuid hakkama saadi kenasti. Lisaks a la carte restoranile pidi Trofe meeskond ära toitma ka VIP alal toimetanud kutsetega ligi 300 inimest. Restorani menüüs oli kolmekäiguline õhtusöök salatist, praest ja koogist, mis kõik kasutasid kohalikku ja hooajalist toorainet.

Restoranipidaja sõnul oli Birgitta Festival edukas ning inimesed võtsid uuenduse toidukoha näol kenasti vastu - kui esimestel päevadel oli restoranis vabu kohti veel kenasti, siis nädala lõpp pakkus juba tihedamat tööd kogu köögipersonalile.

Birgitta Festivalil on plaanis luua ürituse ajaks Pirita kloostri juurde tipprestoran ka järgmisel aastal. Kes on nende koostööpartner 2017. aasta lõpus selgub alles järgmisel suvel.

Birgita festivali toiduteema
Foto: Priit Mürk
Birgita festivali toiduteema
Foto: Priit Mürk
Birgita festivali toiduteema
Foto: Priit Mürk
Oma Maitse