Väiksemad kogused on seotud ka väiksemate kaasatud poodide arvuga kohtadel. Kokkuvõttes võib öelda, et päevas annetati ühes kaupluses keskmiselt 442 kg toidukaupa (osad poed osalesid vaid ühe päeva).

Sortimendi poolest annetati kõige enam taas kuivaineid, jahu ja pastatooteid – 14 620 kg – ning erinevaid konserveeritud tooteid, sh purgisupid – 8609 kg.

Toidupangad tänavad oma vabatahtlikke, kes aitasid toidukogumispäevade läbiviimisel, kõiki osalenud kauplusi ning häid inimesi, kes otsustasid kohalike puuduses elavate perede jaoks annetuse teha.

Pealinnas pakkus vabatahtlike leidmine viimase hetkeni väljakutset, sest kaasatud oli kümme kauplust.

„Meil on õnneks päris palju abilisi, kes võtavad iga kord aega ning tulevad – nende inimeste hulgas on paljud meie püsivabatahtlikud, kuid näiteks ka Raplamaa Lasterikaste Perede Ühendus, Peetri Põhikooli noored koos õpetaja Tiina Nukkiga ja Kiili kooli 6b klassi tüdrukud, kes on kohe platsis ja teavad täpselt, kuidas ning mida teha,“ rõõmustab Tallinnas vabatahtlikke koordineerinud Kerttu Olõkainen.

„Ettevõtja Indrek Kaing on aidanud Viimsis toidukogumispäevi juba korduvalt eest vedada ja kaasab aktiivselt kohalikku kogukonda. Sama moodi on juba paar aastat abis olnud Janek Hintsov oma meeskonnaga ning isegi Suurbritannia Suursaatkond on võtnud nii aktsioonidel osalemise kui üleüldise toidu raiskamise temaatika teadvustamise oma südameasjaks.“

Briti suursaadik Christopher Holtby sõnas, et nii tema kui saatkonna töötajate meeskond osaleb rõõmuga Toidupanga toidukogumispäevadel.

"Nii Briti kui Eesti taustaga tiimiliikmed soovivad panustada ühiskonda, kus me kõik elame, ning ennekõike aidata neid, kelle elu pole kaugeltki nii muretu kui meil endil. Väga tervitatav on samuti fakt, et toidu ümberjagamise ja toidu raiskamise vastu võitlemise teemad on tõusnud aktiivsesse avalikku, sh poliitilisse debatti ja ma loodan, et tulevikus hakatakse Toidupanka enam toetama selle olulise töö tegemisel,“ kinnitas Holtby.

Järgmised üle-eestilised toidukogumispäevad toimuvad detsembris.