Kuigi ramen on pealtnäha lihtne roog, peab selle õigesti valmistamiseks õppima aastaid enne, kui lihtsast kokast saab üle maa austatud ramen’i-spetsialist. Üks selliseid on korduvalt aasta parimaks ramenivalmistajaks valitud Tomita Osamu, kelle maitsvad ja alati üllatusi pakkuvad road on talle korduvalt andnud ramen’i-kuninga tiitli, ning kelle toidu maitsmiseks on paljud nõus seisma pikki öötunde järjekorras.

Tomita pole muidugi ainus, kes Jaapanis ramen’i tegemisega kuulsaks on saanud. Emotsionaalne dokumentaalfilm „Nuudlisupiässad“ viib meid aasta jooksul filmitud toidurännakutel kokku ka teiste tippkokkadega, kes demonstreerivad, kuivõrd mitmekesine on toidumaailm Jaapanis, kus just ramen’il on miljoneid andunud fänne, kes on tõstnud oma lemmiktoidu kultusstaatusesse kogu maailmas.

Filmi juhatab sisse restoran Riis peakokk Lauri Tomingas.
Sissepääs filmile on tasuta!

"Nuudlisupiässad" ("Ramen Head")
Režissöör Koki Shigeno
Jaapan 2017, 93 minutit
Jaapani keeles, ingliskeelsete subtiitritega