Teema läheb aga keerulisemaks kui hakkame vaatama otsa selle tarbitava kütuse kvaliteedile. Autole valame tanklas sisse enamasti kallimat kütust, kuna see säästab mootorit, saastab vähem ja on üleüldse parem. Miks me oleme siis olukorras, kus ise enda organismi - mootorisse - valame halastamatu jäikusega kütust E76? Enamsti vaid lihast, leivast ja piimast koosnevat menüüd, kus suurema osa energiast katab suhkur ja kust puuduvad meid tegelikult elushoidvad taimed ning puuviljad. Ülimalt oluline on selgeks saada asjaolu, et kütusel ja kütusel on vahe, kvaliteet annab vastupidavuse, immuunsuse, energia ja aktiivuse.

Samuti on toit, just selgelt kvaliteetne ja targalt valitud toit, ka ravim meie kehale. Õigesti toitudes, vaid parimaid toiduaineid tarbides on võimalik hoida keha täiesti kuulikindlana, immuunsust tippvormis ning seisukorras, kus ükski haiguspuhang ega nakkus ei hakka külge. Lisaks on toit väga tugeva platseeboefektiga ... parimaks näiteks on rasvane ja tummine kanasupp, mida ka juudi penitsiliiniks peetakse. Ükski uurimus ei ole tõestanud lõpuni kanasupi meditsiinilist kasutegurit, samas iga sööja võib öelda, et just kanasupp oli see, mis nõrga keha uuesti elule turgutas.

Õnn ja kogukond tulevad mängu siis kui keha on energiline ja terve, on aega, jõudu ja tervist olla koos teistega. Samas on see üks suur katkematu ring, kus kogukond on tihti see, mis seda väärtuslikku toitu kasvatab ja sellega end nii vaimselt kui füüsiliselt ravib. Samuti on kogukond just see, mis suudab inimesi panna targemalt käituma - sealgulgas targmalt sööma ja oma toidust mõtlema.

Ning õnn on see tunne, mis tuleb tadmisest, et liigne kõhupekk ei tapa ära enne seda kui näed lapsi kooli lõpetamas. Et ihus on energiat kogu päeva jooksul olla hea isa, poeg ja sõber, abikaasa ka loomulikult. 100% kindlusega võib iga paha tuju, kurja pilgu ja sapise sõna taga leida halva toidu ja sellest tuleneva vale keemilise koostise organismis.

Sööme targemalt, paremini ja rikkalikumalt!