“Tahtsin menüüs aukohale tõsta kvaliteetse kodumaise tooraine ning märgilised toidud, mis eestlasi viimase saja aasta jooksul saatnud on, et ka Tallinki kliendid nii lähematest kui kaugematest riikidest Eesti maitsetes meeldivalt üllatuksid, nii nagu seda said teha meie külalised Euroopast eesistumise ajal,” sõnas Pihel, kes kandis peakokamütsi ka Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise õhtusöökidel.

Piheli sõnul on jõujooned Tallinki laevade Nordic menüül ja ELi eesistumise menüül sarnased – oluline on kasutada kohalike väiketootjate toorainet ja võimalikult palju looduses kasvavaid metsataimi- ja ürte ning pakkuda traditsioonilisi Eesti roogasid uues võtmes.

“Olen veendumusel, et toit peab muutuma koos ajaga – nii leiab menüüst küll mannavahtu, mis ei ole aga sugugi seesama, mida oleme harjunud sööma koolisööklas. Tummisema maitse saavutamiseks on magustoidus kasutatud lisaks nisumannale ka tatramannat ning selle sametine ja õhuline tekstuur on saavutatud šifoonpudeli abil,” lisas Pihel.

Taimetoiduarmastajatele ja veganitele on tavamenüü baasil loodud ka spetsiaalne kolmekäiguline menüü, kus liha ja kala asendavad Eestis kasvanud juurikad ja metsataimed nagu mustjuur, maapirn ja käharkapsas.

“Kuigi erinevate Soome ja Rootsi tippkokkadega oleme juba ka varasemalt koostööd teinud, on Peeter esimene Eesti tippkokk, kellega koostööd teeme ja kelle kulinaarse loomingu tutvustamisele omalt poolt kaasa aitame. Läänemerel maitseelamuste pakkumise liidrina oli meile tähtis vabariigi sajanda sünnipäeva puhul minna koos klientidega Eesti ajalooretkele ja pakkuda traditsioonilisi maitseid uues võtmes. Peeter on kõige õigem inimene seda retke juhtima ja seetõttu usaldasime teda uue isamaalise menüü loomisel sajaprotsendiliselt,” sõnas Tallink Grupi toitlustusjuht Külli Joakit.