Olgugi, et “Sõprade” seriaali esimene tänupühade episood läks eetrisse juba 1994. aasta novembris ja arvatakse, et seriaali tegelased on terminile hoogu juurde andnud, tekkis friendsgiving’u sõna siiski alles aastaid hiljem ja seda hoopis tänu alkoholireklaamile. 2011. aastal sai sõna oma kuju ja erilise hoo tänu Baileys’e reklaamile, mis kandis sloganit “Friendsgiving with Baileys”. Likööritootja oli kaasanud kampaaniasse mitmeid tuntud nägusid, kes kutsusid üles veetma tänupüha oma sõpradega.

USA hittsarjas oli Monica korter see, kuhu sõbrad alati kogunesid, ja seal ei mainitud seda sõna siiski kordagi, kuigi kõik tänupühad peeti koos. Ükski “Sõprade” tegelastest ei tahtnud pühasid oma kodus veeta ja nii koguneti ühise laua taha, kus sooviti üksteisele “lousy Christmas and a crappy New Year” (sante jõule ja kräppi uut aastat).

Friendsgiving’u idee ongi veeta tänupüha söömaaeg koos sõpradega. Arvestades, et sõpradel on tihtilugu pered, kellega tänupühal laua taha istuda, on friendsgiving sageli nädal või nädalavahetus enne päris tänupüha, et jätta alles ka thanksgiving — ja nii neid tähistamist väärt pühi päevi muudkui tekib. Selleks puhuks võib lauale anda muidugi kalkuniprae, kuid sõprade ringis saab traditsioonidele ka natuke vilistada ning teha midagi lihtsamat. Peaasi, et koos on sõbrad, kelle eest tänulik olla!

Allikas: www.realsimple.com