Viking Line Jõulumenüü 2017

Viking Line’i laevadel pakutavas Põhjala saarte algupärastetst maitsetest ja kvaliteetsest kohalikust toorainest inspireeritud menüüs on vanad ja armastatud Skandinaavia jõulutoidud kombineeritud uudsete maitsenüanssidega. Ideid ja retsepte on nii Soome, Rootsi kui ka Eesti köögist. Taas on au sees vanad esivanemate tehnikad nagu marineerimine, soolamine, suitsutamine, hapendamine, ahjus küpsetamine. Pühadele omaselt on buffet-road pidulikumad, sest just sel ajal aastas on isu erilisemate ja hõrgumate toitude järele.

Viking Line Jõulumenüü 2017

Lihasõpradele on olemas nii krõbeda sinepi, muna ja riivsaiakoorikuga jõulsink kui ka erinevad pâté’d ja ulukihautis, searibid ja isegi lihapallid. Eriti rikkalikult on erinevaid mereande, kuid ka taimetoitlastele on mitmekülgne valik, mis sisaldab nii traditsioonilisi aedviljavorme, vürtsikat punast kapsast ja klassikalist hapukapsast kui ka röstitud ja hautatud köögivilju (nt brokolit). Salateid on täiendatud tänasel päeval ülipopulaarse lehtkapsa ehk kale’iga, särtsu annavad eksootilised maitseained, krõbedad pähklid ja juustud. Näiteks kaalikat on praetud siirupiga ja serveeritud viskimekiga cheddar-juustuga, fenkolit on aga hautatud safrani ja valge veiniga. Ainuüksi erinevatest taimsetest tervislikest roogadest on võimalik kõht täis süüa ja jõuluperioodile omast raskustunnet vältida.

Viking Line Jõulumenüü 2017

Erinevate kastmetega traditsioonilised tursakotletid ja graavilõhe, kuid ka hetkel popid tartar ja tataki on menüüs olemas. Lisaks saab lõhet veel ahjus küpsetatult, kuum- ja külmsuitsutatuna. Heeringat ja krevette on mitmel eri moel ja kastmes, samuti pakutakse mitut sorti kalamarja.

Magustoiduks on saab nautida juustuvalikut sobivate mooside, näkileibade ja küpsistega, jõuluvürtsidega kooke, magustoite ja pähkleid. I-le aga paneb täpi unustamatu trühvlikommide valik.

Viking Line Jõulumenüü 2017
Viking Line Jõulumenüü 2017
Viking Line Jõulumenüü 2017