“Taaskord suurepärane tulemus ja me meie hindajad ootavad põnevusega, et oma tööd alustada,” lisas Hallik-Wilson.

Hindamine toimub kaheksas erinevas kategoorias – Fine dining, Pererestoran, Rahvusköök, Eesti köök, Parim gastropubi ja Parim kohvik, Casual dining ning Tänavatoit – et oleks võimalik hinnata sarnase eesmärgiga toitlustusasutusi. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.

Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel tasuta õiguse a la carte menüüle; ühele kokteilile, veinipokaalile või õllele ja mittealkohoolsetele jookidele.

Silverspooni teeb eriliseks see, et konkursil on hindajateks erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Koolituse läbinud hindajate hulgas on nii foodies’i, toidunautlejaid, aga ka lihtsalt sagedasi restoranikülastajaid. Nemad kokku hindavad just seda, mis on inimestel väljas söömisel oluline. Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne.

Silver Spoon 2016

“Hindajad täidavad põhjaliku, 50 küsimusega ankeedi, mille nad edastavad digitaalselt otse sõltumatule audiitorile firmasse PriceWaterhouseCoopers. Nemad omakorda loevad punktid kokku ja edastavad tulemused vahetult enne auhinnagaalat korraldajatele,” selgitas Hallik-Wilson.

Silverspooni konkursi võitjad kuulutakse välja 2017. aasta sügisel. Kõik konkursil osalenud toitlustusasutused saavad hiljem ka reaalset tagasiside oma tootele ja teenusele.

Uue initsiatiivina on konkursi korraldajad algatanud Noore Koka Fondi, mille üesandeks on vahendite kogumine eesmärgiga saata igal aastal üks noor ja perspektiivikas kokk täiendõppele mõnesse Euroopa Michelini tähega restorani. Sellel aastal avaneb võimalus minna ennast täiendama Michelini tärni restorani peakoka Pekka Teräva käe alla Helsingisse. Noore Koka konkursi võitja valib välja Eesti tippkokkadest koosnev konsiilium, mille liikmeteks on Roman Zaštšerinski, Tõnis Siigur, Dmitri Rooz, Vladislav Djatsuk ja Dmitri Haljukov.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada ja premeerida kulinaarseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.