Valge tee pärineb Hiina Fujiana provintsist ja on eksklusiivseim tee kõikidest teedest – seda korjatakse vaid paaril kevadisel märtsipäeval hooaja alguses. NB! Valge tee neitsilikku olemust silmas pidades on välistatud teekorjajate alkoholi, sibula, küüslaugu ja muude vütside tarbimine.

Valged teed kasvavad looduslikuna ainult väga väikesel alal Hiinas. Valge tee tööstusliku tootmise algust võime dateerida aastaga 1796, Quingi dünastia perioodil. Tänapäeval toodetakse valget teed kõikides maailma suuremates teekasvatuspiirkondades: Indias, Sri Lankas, Indoneesias ja Ida-Aafrikas. Sellegipoolest on valge tee on haruldane ja kallis kogu maailmas – saadaval ainult parimates eripoodides.

Valge tee kofeiini sisaldus on väiksem, antioksüdantide tase omakorda kõrgem võrreldes teiste teedega. Valge tee on jahutava olemusega, nagu ka roheline tee, aga tema maitse on pehmem ja vähem “rohune”. Valge tee värvus on hele ning aroom peen.

Valge tee on külluslikult tervistava toimega – pidurdab inimkeha rasvarakkude arenemist, vähendab kolesterooli, on veresoonkonna haiguste ärahoidmisel abiks, on vähihaiguste ennetaja ja tõhusa antibakteriaalse toimega, kasulik südamele ning vähendab isegi hambakattu. Jätkuvad rohked uuringud, mis järjest tõestavad valge tee väljapaistvat ja väga mitmekülgset tervislikkust.

Valget teed valmistatakse 70-80 kraadise veega ja selle tõmbeaeg on erakordselt lühike – 1-2 minutit.

Proovi! See pole mitte lihtsalt ohutu katsetus, vaid väga luksuslik, tervislik ja nauditav elamus ühekorraga!